ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Στη Βουλή η αναβολή χειρουργείων του Παίδων Πεντέλης

Το νοσοκομείο ξέμεινε από αναισθησιολόγους.

Στη Βουλή η αναβολή χειρουργείων του Παίδων Πεντέλης

Στον κοινοβουλευτικό έλεγχο φέρνει η αξιωματική αντιπολίτευση το πρόβλημα που έχει προκυψει στο νοσοκομείο Πάιδων Πεντέλης, όπου τις τελευταίες μέρες αναβάλλονται δεκάδες επεμβάσεις παιδιών, λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων.

Τα τακτικά χειρουργικά περιστατικά προωθούνται στο αρμόδιο γραφείο για επαναπρογραμματισμό, ενώ ορισμένα επείγονται παραπέμπονται στα άλλα δύο παιδιατρικά νοσοκομεία της Αττικής.

Η αρμόδια υγειονομική περιφέρεια είχε υποσχεθεί ότι το πρόβλημα θα λυθεί μέχρι 1η Απριλίου, κάτι το οποίο δεν έγινε. Από το υπουργείο Υγείας παραδέχονται το πρόβλημα - που προέκυψε επειδή έληξαν οι συμβάσεις των επικουρικών αναισθησιολόγων του νοσοκομείου και επειδή όσοι είχαν κληθεί να τους αντικαταστήσουν δεν αποδέχτηκαν τη θέση.

«Οι σοβαρές ελλείψεις σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό στις μονάδες υγείας του κράτους έχουν ουσιαστικά αφήσει τους πολίτες χωρίς δωρεάν περίθαλψη», αναφέρουν στην ερώτηση που κατέθεσαν οι υπεύθυνοι του τομέα Υγείας της Νεάς Δημορκατίας, Βασίλης Οικονόμου και Ιάσων Φωτήλας.

Οι δύο βουλευτές ρωτούν τον υπουργό Υγείας «για ποιους λόγους δεν υπήρξε σωστός προγραμματισμός ώστε να μη δημιουργηθεί πρόβλημα στην υλοποίηση χειρουργείων λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων στο Παίδων Πεντέλης και πώς θα αποκατασταθεί το πρόβλημα».

Διαβάστε επίσης:

Αναβάλλονται δεκάδες χειρουργεία στο Παίδων Πεντέλης λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων