ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δωρεά ειδικού εξοπλισμού βιοψίας προστάτη από τη Βουλή στο Νοσοκομείο «Λαϊκό»

Ειδικό εξοπλισμό βιοψίας προστάτη δώρισε η Βουλή στην Α΄ Πανεπιστημιακή Ουρολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Λαϊκό».

Δωρεά ειδικού εξοπλισμού βιοψίας προστάτη από τη Βουλή στο Νοσοκομείο «Λαϊκό»

Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο Σύστημα Διορθικής και Διαπεριναιϊκής FUSION- Κατευθυνόμενης Βιοψίας Προστάτη, με ενσωματωμένο υπέρηχο, για την πρόληψη και αντιμετώπιση του καρκίνου του προστάτη, που αποτελεί τον συχνότερο καρκίνο που διαγιγνώσκεται στους άνδρες και τη δεύτερη αιτία θανάτου από κακοήθεια μετά τον καρκίνο του πνεύμονα. Ο εξοπλισμός είναι αξίας 120.000 ευρώ.

Την παράδοση του μηχανήματος βιοψίας με ενσωματωμένο υπέρηχο έκανε στο Νοσοκομείο ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, παρουσία του υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, και του βουλευτή Α΄ Ανατολικής Αττικής, Γιώργου Βλάχου, που έκανε την πρόταση προσφοράς του μηχανήματος προς τον πρόεδρο και τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής, «σήμερα, με αυτή την πρωτοβουλία μια απειλή για την υγεία τίθεται υπό έλεγχο εγκαίρως, καθώς χάρη σ' αυτό το μηχάνημα τα πρωτόκολλα θεραπείας θα είναι πιο αποτελεσματικά». Σημείωσε πως «αυτή η απειλή οφείλει να προληφθεί και να αναχαιτιστεί».

Ο κ. Τασούλας επισήμανε πως «η Βουλή υπεύθυνα, σοβαρά, με ομόφωνες αποφάσεις όλων των κομμάτων, συνδράμει την Υγεία», κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην «κορωνίδα της συνδρομής της Βουλής που είναι οι 50 θέσεις ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Σωτηρία» καθώς και στη βοήθεια που έχει παράσχει το Κοινοβούλιο στα στρατιωτικά νοσοκομεία και στην προμήθεια ασθενοφόρων.

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας, ευχαρίστησε τη Βουλή των Ελλήνων που «για μία ακόμη φορά, είναι δίπλα, συμπαραστέκεται και συμβαδίζει με τις ανάγκες του Εθνικού Συστήματος Υγείας». Ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε πως «το Λαϊκό Νοσοκομείο από σήμερα γίνεται ακόμα πιο ισχυρό, ακόμη πιο αποτελεσματικό, μπορεί να στεγάζει και να εξετάζει εκατοντάδες πολίτες που προσέρχονται για την εξέταση του προστάτη και τη λήψη βιοψίας» επισημαίνοντας πως «εδώ, με αυτό το μηχάνημα μειώνονται οι πιθανότητες μολύνσεων, λοιμώξεων, που πολλές φορές οδηγούν ακόμη και σε θάνατο». Όπως υπογράμμισε, «αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να εργαστούμε όλοι μαζί, για να μπορέσουμε να κάνουμε το σύστημα Υγείας προσβάσιμο σε κάθε πολίτη και κυρίως στους πιο ευάλωτους».

Ο βουλευτής Α΄ Ανατολικής Αττικής Γ. Βλάχος δήλωσε πως, συναισθανόμενος την αγωνία γιατρών και ασθενών, μετέφερε την πρόταση προμήθειας του μηχανήματος προς των πρόεδρο και τη Διάσκεψη Προέδρων κι εκείνοι ανταποκρίθηκαν άμεσα.

Παραλαμβάνοντας το μηχάνημα, ο διοικητής του Λαϊκού Νοσοκομείο, Θεοφάνης Ροΐδης, απηύθυνε τις θερμές του ευχαριστίες εκ μέρους όλου του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου προς τη Βουλή των Ελλήνων, τονίζοντας πως «η δωρεά αυτή έρχεται σε μια περίοδο που ο τομέας της δημόσιας υγείας είναι αντιμέτωπος με πολλές προκλήσεις, έχει πολλές ανάγκες και σίγουρα μέσα από την υποστήριξη αυτή θα μπορέσουμε να παρέχουμε τις κατάλληλες υπηρεσίες σε κάθε συμπολίτη μας».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)