ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αναβάλλονται δεκάδες χειρουργεία στο Παίδων Πεντέλης λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων

Τι καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, τι αναφέρουν πηγές του υπουργείου Υγείας.

Αναβάλλονται δεκάδες χειρουργεία στο Παίδων Πεντέλης λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων

Ξέμεινε από αναισθησιολόγους το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, με αποτέλεσμα να αναβάλλονται δεκάδες χειρουργικές επεμβάσεις παιδιών.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) δημοσιοποίησε έγγραφο του διευθυντή του χειρουργικού τομέα του νοσοκομείου, σύμφωνα με το οποίο: «όλα τα επείγοντα περιστατικά, τα χρήζοντα χειρουργείου, κατά τα πρωινά Τρίτης-Τετάρτης-Παρασκευής (μη 24ωρη γενική εφημερία) θα διακομίζονται στα άλλα εφημερεύοντα παιδιατρικά νοσοκομεία, Για τα τακτικά χειρουργεία υπάρχει μειωμένη λίστα, τόσο ως προς τον αριθμό χειρουργικών τραπεζιών, όσο και των περιστατικών κάθε τμήματος. Όλα τα δρομολογημένα τακτικά περιστατικά προς χειρουργείο που αναβάλλονται, θα ρυθμίζονται από το Γραφείο Προστασίας του Πολίτη».

Σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο, η αρμόδια υγειονομική περιφέρεια είχε υποσχεθεί ότι το πρόβλημα θα λυθεί μέχρι 1η Απριλίου, κάτι το οποίο δεν έγινε. Οι γιατροί εμφανίζονται έτοιμοι να συγκαλέσουν έκτακτη γενική συνέλευση, για να γίνει ενημέρωση και να ληφθούν «δραστικές αποφάσεις».

Κύκλοι του υπουργείου Υγείας παραδέχονται το πρόβλημα, που προέκυψε επειδή έληξαν οι συμβάσεις των επικουρικών αναισθησιολόγων του νοσοκομείου και επειδή όσοι είχαν κληθεί να τους αντικαταστήσουν δεν αποδέχτηκαν τη θέση. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι αναβολές των χειρουργείων δεν θα συνεχιστούν για πολύ, καθώς μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται τουλάχιστον ένας αναισθησιολόγος.