ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΟΕΔΗΝ: Παράσταση διαμαρτυρίας για τα αποτελέσματα του ΑΣΕΠ

ΠΟΕΔΗΝ: Παράσταση διαμαρτυρίας για τα αποτελέσματα του ΑΣΕΠ

Παράσταση διαμαρτυρίας στο ΑΣΕΠ θα πραγματοποιήσει στις 10.00 το πρωί της Δευτέρας, 2 Σεπτεμβρίου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Ο λόγος είναι ότι παρά την αυξημένη μοριοδότηση που διαθέτουν οι επικουρικοί υπάλληλοι, λόγω προϋπηρεσίας, βρίσκονται εκτός των επιτυχόντων σύμφωνα «με την έκδοση από το ΑΣΕΠ των ονομάτων των επιτυχόντων και τριπλάσιου αριθμού αναπληρωματικών της προκήρυξης 2Κ των Νοσοκομείων».

Η Ομοσπονδία ζητά την εκ νέου επεξεργασία των αιτήσεων.

Αναφέρει πως «μετά από διαρκείς κινητοποιήσεις της για την μονιμοποίηση 1.200 επικουρικών υπαλλήλων που υπηρετούν πάνω από πέντε χρόνια στα νοσοκομεία με συνεχείς ανανεώσεις των συμβάσεων τους με όλες τις κυβερνήσεις, θεσμοθετήθηκε με το άρθρο 17 του ν.4571/2018 η προκήρυξη των εν λόγω θέσεων με αυξημένη μοριοδότηση της προϋπηρεσίας ως επικουρικοί (20μόρια Χ 48 μήνες). Εκδόθηκε η προκήρυξη 2Κ από το ΑΣΕΠ που προέβλεπε την αυξημένη μοριοδότηση και υπεβλήθησαν οι αιτήσεις. Εκδόθηκαν από το ΑΣΕΠ τα ονόματα των επιτυχόντων και τριπλάσιου αριθμού αναπληρωματικών στο ΠΕ και ΔΕ προσωπικό για να καταθέσουν δικαιολογητικά και οι συνάδελφοι επικουρικοί στην συντριπτική πλειοψηφία βρίσκονται εκτός των επιτυχόντων».

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ «δεν εμφανίζονται ούτε καν στα ονόματα των εκατοντάδων αναπληρωματικών που ανακοινώθηκαν από το ΑΣΕΠ και μάλιστα δεν αναγράφεται ο αριθμός των μορίων που διαθέτουν οι υποψήφιοι που ανακοινώθηκαν ως επιτυχόντες και οι αναπληρωματικοί. Χιλιάδες υποψήφιοι που είναι εκτός των πινάκων ή αναπληρωματικοί, δεν γνωρίζουμε τα μόρια που υπολογίστηκαν ότι διαθέτουν αφού δεν ανακοινώθηκαν. Δεν δικαιολογείται» προσθέτει η Ομοσπονδία «να εμφανίζονται ότι έχουν καταλάβει τις θέσεις υποψήφιοι που δεν υπηρετούσαν ως επικουρικό προσωπικό» και θεωρεί ότι πρόκειται «σαφώς για λάθη που έγιναν στο ΑΣΕΠ στην επεξεργασία των αιτήσεων» ζητώντας εκ νέου επεξεργασία των αιτήσεων και την παρέμβαση επί τούτω του υπουργού Υγείας.

«Δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι υπάρχει σχέδιο μηδενισμού της αυξημένης μοριοδότησης της εμπειρίας του επικουρικού προσωπικού», καταλήγει η ΠΟΕΔΗΝ.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

BEST OF NETWORK

Κλήρωση Τζόκερ (22/10/2020): Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί που κερδίζουν 1.500.000 ευρώ

Δώρο Χριστουγέννων: Τι ισχύει για όσους βγήκαν σε αναστολή - Πώς θα το λάβετε

«Εξοικονομώ - Αυτονομώ»: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις - Πώς θα πάρετε έως και 80% επιδότηση (2)

Oruc Reis: Πόλεμος νεύρων από τους Τούρκους - Δείτε που βρίσκεται τώρα

Κορονοϊός: «Μολύνθηκε» όλη η Ελλάδα - Σε ποιες περιοχές βρέθηκαν τα 882 νέα κρούσματα

ΟΑΕΔ - Εποχικό Επίδομα: Πότε λήγει η προθεσμία για τις αιτήσεις - Πότε γίνονται οι πληρωμές

Oruc Reis: «Άγγιξε» ξανά το Καστελόριζο – Το έβαλαν στο... στόχαστρο φρεγάτες και ΟΥΚάδες

Αποζημίωση ειδικού σκοπού: Νέα πληρωμή την Παρασκευή (23/10) για 6.555 δικαιούχους

Πρόταση μομφής κατά του Σταϊκούρα καταθέτει ο Αλέξης Τσίπρας

Χρυσή Αυγή: Συνελήφθη ο Γιώργος Ρουπακιάς - Ρεπορτάζ Newsbomb.gr

Κορονοϊός - Νέα μέτρα: Σε αυτές τις περιοχές θα ισχύει η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας

Συντάξεις Νοεμβρίου 2020: Πότε θα μπουν τα χρήματα στους λογαριασμούς