ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Χωρίς γιατρούς το Γενικό Νοσοκομείο Κ.Υ. «Γουμένισσας» στο Κιλκίς

Σοβαρά προβλήματα προκύπτουν στη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Κέντρου Υγείας «Γουμένισσας» στο Κιλκίς.

Χωρίς γιατρούς το Γενικό Νοσοκομείο Κ.Υ. «Γουμένισσας» στο Κιλκίς

Όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.), βασικό πρόβλημα είναι η έλλειψη ιατρικού προσωπικού.

Το Νοσοκομείο καλύπτει πληθυσμιακά 3.500 παιδιά αλλά έχει μόνο έναν παιδίατρο, ο οποίος καλείται να καλύψει τις εφημερίες του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα στο Γ.Ν. «Γουμένισσας» το παιδιατρικό ιατρείο να λειτουργεί 1-2 φορές την εβδομάδα.

Στο νοσοκομείο επίσης δεν υπάρχει γυναικολόγος ενώ ο ένας καρδιολόγος καλύπτει κι εκείνος τις εφημερίες του Γ.Ν.ΚΙΛΚΙΣ .

Τέλος το νοσοκομείο έχει δύο παθολόγους (χρειάζεται τρείς) και δύο χειρουργούς αλλά σύντομα οι μισοί από αυτούς θα συνταξιοδοτηθούν.

Ο Θόδωρος Ρεβενάκης, Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, απαντά στις καταγγελίες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων σχτικά με την υποστελέχωση του Γ.Ν.- Κ.Υ. Γουμένισσας.

Η ανακοίνωση αναφέρει αναλυτικά:

«Καλούμε τον Πρόεδρο και τον Γραμματέα της ΠΟΕΔΗΝ, να ενημερώσουν το ΄΄κοινό΄΄ τους ότι :

1) στις 21-05-2019 προκηρύχθηκαν 5 θέσεις επιμελητών Β΄:

[1 Χειρουργικής, 1 Παθολογίας, 1 Παιδιατρικής,1 Ορθοπεδικής, 1 Νεφρολογίας] για το Γ.Ν. Κιλκίς και 2 θέσεις επιμελητών Β΄ [1 Χειρουργικής και 1 Παθολογίας] για το Γ.Ν.-Κ.Υ. Γουμένισσας.

2) Βρίσκεται σε διαδικασία κρίσης μια θέση επιμ. Α΄ Παιδιατρικής για το Γ.Ν. Κιλκίς που προκηρύχθηκε στις 26-03-2019.

3) Παιδίατρος στη Γουμένισσα είχε να προσληφθεί από το 2012. Η παιδίατρος που υπηρετεί σήμερα στη Γουμένισσα προσλήφθηκε το 2017. Πού ήταν τόσα χρόνια η ΠΟΕΔΗΝ;

4) Είναι θέμα ημερών η ανάληψη καθηκόντων νέου Επιμελητή Β΄ Μαιευτήρα- Γυναικολόγου σύμφωνα με την Γ4α/Γ.Π. 29039/15-5-2019 Απόφαση του Υπουργού Υγείας που δημοσιεύθηκε στο αριθμ. 1059/10-6-2019 ΦΕΚ ( τεύχος Γ΄).

5) Τη βαρύτητα και την κατανομή εξωτερικών Ιατρείων και εφημεριών την καθορίζει η Διοίκηση των Ενοποιημένων Νοσοκομείων, ανάλογα με τις ανάγκες. Την ενοποίηση του Γ.Ν. Κιλκίς και Γ.Ν.-Κ.Υ. Γουμένισσας την έκαναν άλλοι. Επίσης το 2012.

6) Είναι ψεύδος ασύστολο ότι ο καρδιολόγος της Γουμένισσας εφημερεύει στο Κιλκίς.

7) Η δυνατότητα μιας πρόσληψης μετά από κάθε αποχώρηση ( 1:1) που επετεύχθη μετά την έξοδο της χώρας μας από τα μνημόνια, δίνει πλέον τη δυνατότητα επένδυσης στην ποιότητα και αποτελεσματικότητα και όχι απλά στην επιβίωση του Συστήματος.

Ας το χωνέψει η ΠΟΕΔΗΝ! Προχωράμε !!»

Διαβάστε επίσης:

Σε αναβρασμό τα νοσοκομεία για τους εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις

Τραγική υποστελέχωση των νησιών σε διασώστες ΕΚΑΒ-Δείτε ποια είναι