ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θεσσαλονίκη: Δωρεάν εξετάσεις και ενημέρωση για την ψωρίαση

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ψωρίασης (29 Οκτωβρίου), γιατροί του νοσοκομείου Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης, ενημερώνουν και εξετάζουν δωρεάν ασθενείς που πάσχουν από ψωρίαση 

Θεσσαλονίκη: Δωρεάν εξετάσεις και ενημέρωση για την ψωρίαση

Η ενημέρωση του κοινού για την ψωρίαση, που υπολογίζεται ότι ταλαιπωρεί το 1- 3% του πληθυσμού, θα γίνει τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου, 9:30 -10 το πρωί στο νοσοκομείο.

Οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν για τα αίτια της ψωρίασης, τους παράγοντες που επηρεάζουν την κλινική της εμφάνιση αλλά και για το ρόλο της κληρονομικότητας.

Ακόμη, θα γίνει αναφορά στις διάφορες κλινικές μορφές της ψωρίασης, στις βλάβες που προκαλεί στο δέρμα και στη θεραπευτική αντιμετώπιση, που διαφέρει από μορφή σε μορφή και από ασθενή σε ασθενή.

Στη συνέχεια, γιατροί της Β´ Κλινικής Δερματικών και Αφροδισίων Νοσημάτων του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης θα εξετάσουν ασθενείς. Οι εξετάσεις θα συνεχιστούν και την Τρίτη 30 Οκτωβρίου, 9 το πρωί με 12 το μεσημέρι.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας γι' αυτό και οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να κλείσουν ραντεβού μέχρι και την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου στο τηλέφωνο της Κλινικής, 2313323873, από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι.

«Η ψωρίαση είναι μια χρόνια, φλεγμονώδης πάθηση που χαρακτηρίζεται από υπέρμετρο πολλαπλασιασμό των κερατινοκυττάρων, των κυττάρων που σχηματίζουν την επιδερμίδα. Το αποτέλεσμα είναι τα κύτταρα της επιδερμίδας στις προσβεβλημένες περιοχές να ανανεώνονται κάθε 4-6 ημέρες, αντί για 28-30 ημέρες, που είναι το φυσιολογικό. Δεν πρόκειται για μεταδοτική δερματοπάθεια. Περίπου το 1-3% του πληθυσμού υποφέρει από κάποια μορφή της νόσου, ενώ η επίπτωση είναι λίγο σοβαρότερη στους άνδρες σε σχέση με τις γυναίκες. Σε ορισμένου πληθυσμούς, ο επιπολασμός ξεπερνά ακόμα και το 10%, καθιστώντας τη νόσο σοβαρό πρόβλημα», επισημαίνει η Ελισάβετ Λαζαρίδου, αναπληρώτρια καθηγήτρια Δερματολογίας - Αφροδισιολογίας και Διευθύντρια της Κλινικής.

Δείτε επίσης:

Ψωρίαση: Οι 7 τροφές που την επιδεινώνουν

Ψωρίαση: Συμβουλές για τις εξάρσεις του χειμώνα