ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΟΕΔΗΝ: Φυματικά περιστατικά στο ίδιο κτίριο με άλλους ασθενείς και νεογνά

«Στο Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας Πατρών νοσηλεύονται φυματικά περιστατικά στο ίδιο κτίριο με άλλους ασθενείς και νεογνά», καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ που δημοσιοποιεί σχετικά έγγραφα του ΚΕΕΛΠΝΟ.

ΠΟΕΔΗΝ: Φυματικά περιστατικά στο ίδιο κτίριο με άλλους ασθενείς και νεογνά

Σύμφωνα με την καταγγελία της Ομοσπονδίας, «οι φυματικοί ασθενείς νοσηλεύονται σε κοινούς θαλάμους και περιφέρονται στο κτίριο χωρίς ειδικά μέτρα προστασίας, ενώ δεν υπάρχουν θάλαμοι αποσυμπίεσης για την νοσηλεία των φυματικών περιστατικών που είναι η ενδεδειγμένη λύση για την αντιμετώπιση του ζητήματος. Όλο το κτίριο έχει κοινό κλιματισμό».

Οι συνδικαλιστές δημοσιοποιούν και έγγραφα που αναφέρουν ότι εδώ και ένα χρόνο το νοσοκομείο είχε ζητήσει και λάβει από το ΚΕΕΛΠΝΟ ειδικές οδηγίες για τη νοσηλεία φυματικών περιστατικών. Μεταξύ άλλων, στις συστάσεις περιλαμβάνεται η χρήση θαλάμων απομόνωσης με ελεγχόμενο αερισμό, ειδικός εξοπλισμός προστασίας για το προσωπικό κ.ά.

Απο την Ομοσπονδία αναφέρουν πως τα έγγραφα αποδεικνύουν την ακαταλληλότητα του χώρου στον 6ο όροφο του Νοσοκομείου και πως η διοίκηση είχε ζητήσει τη συνδρομή του ΚΕΕΛΠΝΟ, κατόπιν εορτής.

Προσθέτουν, δε, ότι ήδη έχει περάσει ένας χρόνος αλλά οι οδηγίες του ΚΕΕΛΠΝΟ αγνοήθηκαν, «αφού φυματικοί ασθενείς εξακολουθούν να νοσηλεύονται υπό ακατάλληλες συνθήκες, χωρίς να έχει ληφθεί κανένα από τα συνιστώμενα μέτρα.

Η Πνευμονολογική κλινική στον 6ο όροφο λειτουργεί 17 μήνες και έως σήμερα έχουν νοσηλευθεί 30 ασθενείς με φυματίωση.