ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Ακαδημία γονέων» για την υγεία και τη συμπεριφορά των εφήβων

«Ακαδημία Γονέων» θα λειτουργήσει για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, με στόχο την ενημέρωση και στήριξη των γονέων σε θέματα συμπεριφοράς και υγείας σχετικά με την εφηβική ηλικία.

«Ακαδημία γονέων» για την υγεία και τη συμπεριφορά των εφήβων

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα της Μονάδας Εφηβικής Υγείας της Β' Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, του Νοσοκομείου Παίδων «Π.&Α. Κυριακού», με τίτλο «Από το Α έως το Ω. Μία Ακαδημία για Γονείς», το οποίο θα αρχίσει να υλοποιείται από τις 31 Οκτωβρίου υπό την επιστημονική εποπτεία της καθηγήτριας του Ιατρικού Τμήματος του ΑΠΘ, Ασημίνας Γαλλή-Τσινοπούλου.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, το οποίο θα ολοκληρωθεί στις 29 Μαΐου 2019, θα πραγματοποιηθούν οκτώ δίωρες μηνιαίες συναντήσεις κάθε Τετάρτη (18.00-22.00, στην Αίθουσα «Αλέξανδρος» του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή, η οποία είναι δωρεάν, ηλεκτρονικά στη διεύθυνση akadimiagoneon@gmail.com.

Τα θέματα που θα αναπτύξουν επιστήμονες με μεγάλη εμπειρία σε ό,τι αφορά την εφηβική υγεία είναι: «Επιτήρηση της Υγείας των Εφήβων», «Συμπεριφορές υψηλού κινδύνου (αλκοόλ, κάπνισμα, ουσίες, παραβατική συμπεριφορά», «Εμβόλιο για τον HPV στις έφηβες και στους έφηβους», «HPV λοίμωξη-Προγράμματα πρόληψης στην Κοινότητα», «Καταθλιπτικές Διαταραχές στην Εφηβεία/Αυτοκτονικότητα», «Δυσκολίες Μάθησης και ΔΕΠΥ στην Εφηβεία», «Διατροφή Εφήβων: πραγματικότητα και στόχοι» και «Ακμή, στρες και δερματολογικές παθήσεις, αυτοάνοσα δερματικά νοσήματα στην εφηβεία».

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με τη Δ' Παιδιατρική Κλινική του ΑΠΘ, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, τον Σύλλογο Φίλων του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου «Αντηρίδα» και το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και τελεί υπό την αιγίδα της Κοσμητείας της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ.