ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άσκηση σεισμού στον Άγιο Σάββα

Την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου, στις 10 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί άσκηση σεισμού στο Γενικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας».

Άσκηση σεισμού στον Άγιο Σάββα

Το σενάριο περιλαμβάνει πλήρη εκκένωση του Τμήματος Πυρινικής Ιατρικής, του Ακτινοθεραπευτικού κέντρου και ενός νοσηλευτικού τμήματος που βρίσκεται στον 5ο όροφο, καθώς και απεγκλωβισμό από Ασανσέρ.

Η άσκηση πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) και θα συμμετέχουν η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η Αστυνομία -Τροχαία, το Γενικό Επιτελείο Στρατού και η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας, μαζί με περίπου 250 εργαζόμενους του νοσοκομείου.

Η πυροσβεστική θα επιχειρήσει με τρία οχήματα και θα απεγκλωβίσει 3 ασθενείς από τον 5ο όροφο. Σκηνές θα τοποθετηθούν επι της οδού Κορώνειας. Στόχος της άσκησης ειναι το προσωπικό του νοσοκομείου να αποκτήσει την ετοιμότητα και τις γνώσεις για την αντιμετώπιση μιας τέτοιας πιθανής κατάστασης.

Όπως ανέφερε ο διοικητής του νοσοκομείου Γιώργος Δενδραμής, «ένας ακόμη λόγος είναι να δείξουμε οτι στον Άγιο Σάββα δεν υπάρχει ο παραμικρος κίνδυνος διαφυγής ραδιενέργειας από τις δυο μονάδες κοβαλτίου ακτινοθεραπείας, τα οποία σε λίγο καιρό θα αποτελούν παρελθόν, αφού έχει δρομολογηθεί η αντικατάσταση τους, από σύγχρονους γραμμικούς επιταχυντές που δεν λειτουργούν με ραδιενεργές πηγές».

Η άσκηση στον Άγιο Σάββα θα είναι πανελλαδικά η 71η που διεξάγει το ΕΚΕΠΥ υπό τον διοικητή Νίκο Παπαευσταθίου. Οι ασκήσεις αυτού του είδους, με διάφορα σενάρια καταστροφής, άρχισαν στα νοσοκομεία το Νόεμβριο του 2015. Μέχρι τότε δεν είχαν ξαναγίνει ποτέ.