ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ξεκίνησε επαφές ο νέος πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Ξεκίνησε επαφές ο νέος πρόεδρος του ΕΕΣ, Ανδρέας Μαμαντόπουλος, με στόχο να αναστρέψει το κλίμα και την επικείμενη αποβολή από τα διεθνή όργανα του κινήματος.

Ξεκίνησε επαφές ο νέος πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Έτσι, μόλις δύο μέρες μετά την εκλογή του, συναντήθηκε με τον επικεφαλής του Γραφείου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου (Δ.Ο.Ε.Σ.) στην Ελλάδα Ruben Cano.

Ο κ.Μαμαντόπουλος διαβεβαίωσε τον κ.Cano ότι θα προσωρήσει τάχιστα στην επικαιροποίηση του Καταστατικού του Ε.Ε.Σ., την εγγραφή νέων μελών, και ακολούθως τη διεξαγωγή αρχαιρεσιών με διευρυμένη εκλογική βάση, λέγοντας πως αυτές οι ενέργειες «είναι απαραίτητες για τον ριζικό εκσυγχρονισμό του Εθνικού Συλλόγου και την εναρμόνισή του με τα διεθνή πρότυπα του Κινήματος».

Ζήτησε από τον εκπρόσωπο της Δ.Ο.Ε.Σ. τη συμπαράσταση της Διεθνούς Ομοσπονδίας, προκειμένου η διοίκηση του Ε.Ε.Σ. να ολοκληρώσει με επιτυχία την αποστολή της.

Ο κ.Cano από την πλευρά του δήλωσε ότι η Διεθνής Ομοσπονδία θα συνεχίσει να συνδράμει με κάθε δυνατό μέσο, ώστε ο Σύλλογος να αποκτήσει μία στέρεα κοινωνική βάση και σύντομα να αποτελέσει παρελθόν η δυσάρεστη εξέλιξη της ενεργοποίησης της αναστολής.

Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να διατηρήσουν καθημερινή επικοινωνία και συνεργασία, καθώς ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη κοινά προγράμματα που αφορούν τους μετακινούμενους πληθυσμούς και με την αποκατάσταση των πληγέντων από τις φονικές πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου 2018.

Ο κυπριακής καταγωγής Ανδρέας Μαμαντόπουλος είναι χειρουργός,εργάστηκε πολλά χρόνια στο νοσοκομείο Ιεράπετρας Κρήτης ενώ από το 2000 ήταν επικεφαλής του τοπικού τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Εξελέγη κατά πλειοψηφία ύστερα από μια έντονη συνεδρίαση. Όπως ανακοινώθηκε, στόχος του είναι να παραμείνει ο Ε.Ε.Σ. στους κόλπους του Διεθνούς Κινήματος. Υπενθυμίζεται οτι η Διεθνής Ομοσπονδία έχει ανακοινώσει πως από 1ης Ιανουαρίου 2019 ενεργοποιείται αυτομάτως το καθεστώς αναστολής του Ε.Ε.Σ. από όλα τα Διεθνή Όργανα του Κινήματος.

Η εξέλιξη αυτή ήταν και ο βασικός λόγος απομάκρυνσης του προηγούμενου προέδρου Ν.Οικονομόπουλου. Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, ο τέως πρόεδρος «προκαλούσε δυσλειτουργία εντός του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου, δεν συνεργαζόταν με το προσωπικό, ενώ δεν ακολουθούσε το συμφωνημένο με τα διεθνή όργανα οδικό χάρτη επανόρθωσης του Ε.Ε.Σ».