ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θεσσαλονίκη: Εκστρατεία ενημέρωσης για τα εμβόλια

Εκστρατεία ενημέρωσης για το θέμα των εμβολίων εγκαινιάζει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.

Θεσσαλονίκη: Εκστρατεία ενημέρωσης για τα εμβόλια

Το σύνθημα είναι «Εμβολιάσου! Προστάτευσε τον εαυτό σου, την οικογένειά σου, την κοινωνία!» και η εκστρατεία ξεκινά το Σάββατο 10 Νοεμβρίου, στη συμβολή της Αριστοτέλους με την Μητροπόλεως, από τις 10 το πρωί ως τις 3 το μεσημέρι.

Η εκστρατεία είναι μέρος των δράσεών του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης για την προάσπιση της δημόσιας υγείας και στόχος της είναι να φτάσει στους πολίτες το μήνυμα, ότι ο εμβολιασμός αφορά όλους και όχι μόνο τα παιδιά και όσους ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου και ότι χάρη στον έγκαιρο εμβολιασμό προλαμβάνονται επιδημίες που μπορεί να είναι απειλητικές για την ίδια τη ζωή.

«Η εμβολιαστική κάλυψη στη χώρα μας δεν είναι επαρκής εξαιτίας και της ελλιπούς ενημέρωσης των πολιτών, αλλά και του αντιεμβολιαστικού κινήματος, που ενισχύεται και στην Ελλάδα. Οι γονείς που επιλέγουν να μην εμβολιάσουν τα παιδιά τους οφείλουν να γνωρίζουν ότι συμβάλλουν στην αύξηση του κινδύνου μετάδοσης διαφόρων νοσημάτων, όπως για παράδειγμα η ιλαρά», επισημαίνει ο πρόεδρος του Συλλόγου, Διονύσιος Ευγενίδης.

Παράλληλα τονίζει ότι οι φαρμακοποιοί επιχειρούν, μέσα από τις δράσεις που διοργανώνουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα, να καλύπτουν το κενό ενημέρωσης που υπάρχει για σοβαρά ζητήματα υγείας. «Το φαρμακείο είναι το πρώτο σημείο παροχής υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και ο φαρμακοποιός η βασική πηγή πληροφόρησης των πολιτών για τα εμβόλια και την αναγκαιότητά τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ