ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Κλείνουν» την εφημερία της Δευτέρας 19/11 οι εργαζόμενοι στο Δρομοκαΐτειο

Αποφάσισαν 8ωρη στάση εργασίας κατά την εφημερία του ψυχιατρικού νοσοκομείου, διαμαρτυρόμενοι για τα προβλήματα λειτουργίας.

«Κλείνουν» την εφημερία της Δευτέρας 19/11 οι εργαζόμενοι στο Δρομοκαΐτειο

Η στάση εργασίας προκηρύχθηκε από τις 7 το πρωί ως τις 3 μετά το μεσημέρι της Δευτέρας 19 Νοεμβρίου, με στόχο να αποκλειστεί συμβολικά η εφημερία στο ξεκίνημά της. Στις 8 το πρωί της ίδιας μέρας, οι εργαζόμενοι προγραμματίζουν συγκέντρωση στην πύλη του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με το σωματείο εργαζομένων, το Δρομοκαϊτειο «εφημερεύει τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα (όχι σε σταθερές ημέρες) και εισάγει κατά μέσο όρο 30 ασθενείς σε κάθε εφημερία, κατά πλειονότητα με εισαγγελικές παραγγελίες, χωρίς τα διαθέσιμα κρεβάτια να επαρκούν για τη νσοηλεία τους.

«Η διοίκηση μετακινεί ασθενείς μέσα στη νύχτα από τα οξέα σε άλλα τμήματα, για να εξοικονομεί κρεβάτια», αναφέρουν οι εργαζόμενοι προσθέτοντας πως κάποιοι μεταφέρονται σε κρεβάτια ασθενών που λείπουν (πχ με άδειες)»!

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ακόμη πως εισάγονται και περιστατικά για τα οποία το νοσοκομείο δεν έχει υποδομή. Αναφέρουν χαρακτηριστικά πως «εδώ και 6 μήνες νοσηλεύεται αυτιστικό παιδί, που είναι μονίμως δεμένο στο κρεβάτι του...».

Μιλούν, δε, για «παγκόσμιο ρεκόρ ελλείψεων προσωπικού, με 70% των οργανικών θέσεων να είναι κενές» και με «έναν ή δύο Νοσηλευτές για 30 διεγερτικούς ασθενείς σε κάθε βάρδια».

Διαβάστε επίσης:

Κοριούς βρήκε η ΠΟΕΔΗΝ στο Δρομοκαΐτειο