ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κοριούς βρήκε η ΠΟΕΔΗΝ στο Δρομοκαΐτειο

Κοριοί έχουν κάνει την εμφάνισή τους στο Δρομοκαΐτειο ψυχιατρικό νοσοκομείο, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ η οποία καταγγέλλει και περιστατικά ψώρας που νοσηλεύονται χωρίς ειδικά μέτρα αποτροπής της μετάδοσης.

Κοριούς βρήκε η ΠΟΕΔΗΝ στο Δρομοκαΐτειο

«Είναι φαινόμενα που είχαμε να δούμε 25 χρόνια στο νοσοκομείο», ανέφερε στο Onmed ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, (ΠΟΕΔΗΝ) Μιχάλης Γιαννάκος. Ο ίδιος εξήγησε πως «οι κοριοί έχουν εμφανιστεί σε δύο τμήματα του ψυχιατρείου, έχουν τσιμπήσει αρκετούς ασθενείς και ήδη η διοίκηση έχει κλείσει δύο θαλάμους ώστε να απολυμανθούν».

Σύμφωνα με το σωματείο εργαζομένων στο Δρομοκαΐτειο, το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν και τα περιστατικά ψώρας «που νοσηλεύονται σε 2 - 3 τμήματα χωρίς να υπάρχουν μέτρα κατά της μετάδοσης».

Ταυτόχρονα το σωματείο καταγγέλλει πως λόγω έλλειψης δομών νοσηλεύονται στα δύο ψυχιατρικά νοσοκομεία της Αττικής αυτιστικοί ασθενείς για τους οποίους οι συνθήκες είναι ακατάλληλες.

«Πρόκειται για ασθενείς με βαριά μορφή αυτισμού η οποία δεν είναι ψυχιατρική νόσος και επομένως το ψυχιατρικό νοσοκομείο είναι χώρος εως και επικίνδυνος για αυτές τις περιπτώσεις», αναφέρουν οι εργαζόμενοι και προσθέτουν ότι «αυτοί οι ασθενείς νοσηλεύονται σε κλινικές οξέων περιστατικών μαζί με 30 ψυχιατρικά περιστατικά που περιθάλπονται από ελάχιστο προσωπικό».