ΕΙΔΗΣΕΙΣ

SOFMEDICA ISLE: Το νέο οικοσύστημα καινοτομίας και μάθησης

Ένα καινοτόμο σύστημα εκπαίδευσης χειρουργών δημιουργήθηκε στην Αθήνα, με στόχο να καλύψει τις ανάγκες της Νοτιανατολικής Ευρώπης.

SOFMEDICA ISLE: Το νέο οικοσύστημα καινοτομίας και μάθησης

Το ISLE (Innovation Simulation & Learning Ecosystem) – όπως ονομάζεται – βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των ιατρικών εξελίξεων που αναπτύσσονται ραγδαία, όπως, η Ρομποτική Χειρουργική, η Μαγνητική Πλοήγηση, Minimal Invasive Surgery κ.α.

Στόχος των δημιουργών του είναι να αποτελέσει σημείο σύγκλισης των πιο πρωτοποριακών τεχνολογιών υγείας και το βέλτιστο περιβάλλον για προσομοίωση και on-line εκπαίδευση. Προς την κατεύθυνση αυτή, συνεργάζεται με άλλα διεθνή κέντρα κατάρτισης και νοσοκομεία, κυρίως από τις ΗΠΑ.

Ένας νέος κόμβος καινοτομίας στον τομέα της υγείας για τη χώρα μας και την περιοχή της Νοτιανατολικής Ευρώπης πήρε σάρκα και οστά. Τα εγκαίνια έγιναν και το SOFMEDICA ISLE (Innovation Simulation & Learning Ecosystem) άνοιξε ήδη τις «πύλες» του από στις 13 Νοεμβρίου, για να προσφέρει καινοτόμες υπηρεσίες στον κλάδο της υγείας.

Η SofMedica είναι μέλος ενός ομίλου εταιρειών υγειονομικής περίθαλψης με γνώμονα την εκπαίδευση, ο οποίος λειτουργεί από το 1994 στην Νοτιοανατολική Ευρώπη (Ρουμανία, Ελλάδα, Βουλγαρία & Κύπρος). Οι εταιρίες του ομίλου παρέχουν σε χιλιάδες ασθενείς καινοτόμες ιατρικές τεχνολογίες, καθώς και εξειδικευμένες ιατρικές υπηρεσίες για ασθενείς με χρόνιες παθήσεις.

Ο όμιλος απασχολεί περισσότερους από 100 επαγγελματίες στο χώρο της υγείας και συμμετέχει σε διάφορες πρωτοβουλίες, που στοχεύουν στη δημιουργία σημαντικών και βιώσιμων αλλαγών για ασθενείς στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Το ISLE αποτελεί σημείο σύγκλισης των πιο πρωτοποριακών Τεχνολογιών και το βέλτιστο περιβάλλον για προσομοίωση και on-line εκπαίδευση. Ακολουθεί τη φιλοσοφία και την αποστολή της εταιρείας SofMedica, δηλαδή την παροχή των πλέον καινοτόμων ιατρικών τεχνολογιών στον πιο απομακρυσμένο ασθενή της Ν.Α. Ευρώπης προσφέροντας και ενισχύοντας τους επαγγελματίες του τομέα της υγείας με το πιο αξιόπιστο Οικοσύστημα Καινοτομίας και Μάθησης στην περιοχή μας.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr