ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΧΕΠΑ: Σε λειτουργία από αύριο η νέα πτέρυγα χειρουργείων

Στις 21 Νοεμβρίου (ημέρα γενικής εφημερίας) ξεκινά η λειτουργία της Νέας Πτέρυγας Χειρουργείων - Διοίκησης Κεντρικής Αποστείρωσης και Πλυντηρίων του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ.

ΑΧΕΠΑ: Σε λειτουργία από αύριο η νέα πτέρυγα χειρουργείων

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής του Νοσοκομείου, Αναστάσιος Σπανός, παραδόθηκαν έξι υπερσύγχρονες χειρουργικές αίθουσες, στις οποίες θα γίνονται πλέον τα χειρουργεία, με την κεντρική αποστείρωση, με εξαιρετικά προωθημένη τεχνολογία μοναδική σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα.
«Σήμερα παραδόθηκε ένα μέρος του έργου, δηλαδή μόνο το μισό. Το δεύτερο τμήμα του έργου, που αφορά στην ανακατασκευή των Παλαιών Χειρουργείων και της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Αναισθησιολογίας του Νοσοκομείου μας, βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί και να εγκαινιαστεί τον Ιανουάριο του 2019. Μετά την ολοκλήρωσή του θα λειτουργούν 10 υπερσύγχρονες χειρουργικές αίθουσες και μια Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Αναισθησιολογίας δυναμικότητας 18 κλινών. Στο έργο περιλαμβάνονται τα "πλυντήρια" τα οποία επίσης έχουν παραδοθεί με εξοπλισμό κι αριθμό μηχανημάτων ικανό να εξυπηρετήσει τις ανάγκες όλων των Νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης. Επίσης παραδόθηκε χώρος περίπου 700 m2 όπου μέχρι το τέλος του 2018 θα έχει ολοκληρωθεί η εγκατάσταση των διοικητικών υυπηρεσιών του Νοσοκομείου. Είναι φανερό ότι με την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου, το οποίο υλοποιήθηκε με χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ, το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ αναβαθμίζεται ουσιαστικά και ταυτόχρονα αναβαθμίζονται οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας και περίθαλψης στον λαό της Βορείου Ελλάδας» επισημαίνει ο κ. Σπανός.(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ