ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συμβούλιο Εφετών: Η έρευνα Novartis συνεχίζεται κανονικά

Να συνεχιστεί κανονικά η έρευνα για κάθε εμπλεκόμενο στην υπόθεση της Novartis διατάσσει με βούλευμά του το Συμβούλιο Εφετών.

Συμβούλιο Εφετών: Η έρευνα Novartis συνεχίζεται κανονικά

«Το συμφέρον της Πολιτείας και της Δικαιοσύνης απαιτεί τη συνέχιση της έρευνας για όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα στην υπόθεση της Novartis, αποφαίνονται στο βούλευμά τους οι Εφέτες.

Ζητούν να μην παγώσει η έρευνα «ούτε μία στιγμή ως προς κάθε εμπλεκόμενο πρόσωπο», συμπεριλαμβανομένου και του ιατρού συζύγου της πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένης Ράικου.

Το Συμβούλιο υιοθετεί πλήρως την πρόταση της εισαγγελέως Εφετών Ράνιας Σταθέα, η οποία κλήθηκε να προτείνει στο Συμβούλιο αν η έρευνα για τις πρακτικές της φαρμακοβιομηχανίας πρέπει να «παγώσει» ως προς το σκέλος που αφορά τον γιατρό Λ. Καρνέση, μέχρι τον Μάρτιο, οπότε και έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί η αγωγή κακοδικίας που έχει κατατεθεί κατά των Εισαγγελέων Διαφθοράς. Σχετικό ερώτημα απέστειλε στο Εφετείο η αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, που χειρίζεται την αγωγή.

Η κ.Σταθέα επικαλέστηκε το συμφέρον της Πολιτείας και εξέφρασε την άποψη πως η έρευνα για τη Novartis πρέπει όχι μόνο να μην «παγώσει» αλλά να συνεχιστεί με ταχύτατους ρυθμούς. Τόσο η εισαγγελέας όσο και το Συμβούλιο Εφετών απορρίπτουν ουσιαστικά τις αιτιάσεις της πλευράς Ράικου προς τους Εισαγγελείς Διαφθοράς, αναφέροντας πως δεν υπάρχει κανένα στοιχείο μεροληψίας στη στάση τους.

Η Ελένη Ράικου και ο σύζυγός της διεκδικούν με αγωγή τους στο Ειδικό Δικαστήριο Αγωγών Κακοδικίας, αποζημίωση 300.000 ευρώ από τους Εισαγγελείς Διαφθοράς, καταλογίζοντάς τους παραβίαση μυστικότητας της ανάκρισης, μετά από δημοσιεύματα για έμβασμα μικρού χρηματικού ποσού της Novartis σε κοινό λογαριασμό τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ