ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έκθεση φωτογραφίας για την πνευμονική υπέρταση στο Ωνάσειο

Το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο φιλοξενεί στο αίθριο του Νοσοκομείου την έκθεση Φωτογραφίας με τίτλο: «Ο αόρατος ασθενής με Πνευμονική Υπέρταση» έως το τέλος Νοεμβρίου 2018.

Έκθεση φωτογραφίας για την πνευμονική υπέρταση στο Ωνάσειο

Η έκθεση διοργανώνεται από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Ασθενών «Πνευμονική Υπέρταση Ελλάδας».

Τα εκθέματα είναι συνολικά 18 : Οι ασθενείς και οι φροντιστές με Πνευμονική Υπέρταση έχουν φωτογραφηθεί ντυμένοι στα λευκά, με λευκές μάσκες για να τονίσουν τη δυσκολία στην αναγνώριση της σπάνιας νόσου.

Κάθε φωτογραφία απεικονίζει κάθε μία από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει καθημερινά ένας ασθενής με πνευμονική υπέρταση καθώς και η οικογένειά του.

Το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο θεωρείται κέντρο αναφοράς για τη μελέτη ασθενών που πάσχουν από Πνευμονική Υπέρταση, με συμμετοχή σε πολλές παγκόσμιες μελέτες που αφορούν στην πάθηση. Στο Κέντρο παρακολουθούνται περισσότεροι από 130 ασθενείς με πνευμονική υπέρταση.

Το Τμήμα Αιμοδυναμικών Μελετών & Επεμβατικής Καρδιολογίας του Ωνασείου εφαρμόζει πρόγραμμα αγγειοπλαστικής των πνευμονικών αρτηριών με μπαλόνι για τη θεραπεία των ασθενών με Χρόνια Θρομβοεμβολική Πνευμονική Υπέρταση. Το Πρόγραμμα είναι το πρώτο που λειτουργεί μέχρι σήμερα στην Ελλάδα και δέχεται εκτός από Έλληνες ασθενείς και παραπομπές ασθενών από το εξωτερικό. Από την έναρξη του Προγράμματος στα τέλη του 2016 έως σήμερα, έχουν πραγματοποιηθεί 80 αγγειοπλαστικές των πνευμονικών αρτηριών.

Διαβάστε επίσης:

Πνευμονική υπέρταση: Προσοχή στην αόρατη αναπηρία...

Πνευμονική υπέρταση: Ποιες οι αιτίες της & με ποια συμπτώματα εκδηλώνεται