ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέος αποκλεισμός της εφημερίας στο Δρομοκαΐτειο, την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου

Στις 8 το πρωί της Πέμπης, οι εργαζόμενοι θα αποκλείσουν την εφημερία του Δρομοκαΐτειου Ψυχιατρικού Νοσοκομείου.

Νέος αποκλεισμός της εφημερίας στο Δρομοκαΐτειο, την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου

Είναι ο δεύτερος αποκλεισμός εφημερίας μέσα σε 10 μέρες.

Σύμφωνα με το σωματείο εργαζομένων, το Δρομοκαϊτειο «εφημερεύει τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα (όχι σε σταθερές ημέρες) και εισάγει κατά μέσο όρο 30 ασθενείς σε κάθε εφημερία, κατά πλειονότητα με εισαγγελικές παραγγελίες, χωρίς τα διαθέσιμα κρεβάτια να επαρκούν για τη νσοηλεία τους.

«Η διοίκηση μετακινεί ασθενείς μέσα στη νύχτα από τα οξέα σε άλλα τμήματα, για να εξοικονομεί κρεβάτια», αναφέρουν οι εργαζόμενοι προσθέτοντας πως κάποιοι μεταφέρονται σε κρεβάτια ασθενών που λείπουν (πχ με άδειες)»!

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ακόμη πως εισάγονται και περιστατικά για τα οποία το νοσοκομείο δεν έχει υποδομή. Αναφέρουν χαρακτηριστικά πως εδώ και 6 μήνες νοσηλεύεται 20χρονος με βαριά μορφή αυτισμού, «που είναι μονίμως δεμένος στο κρεβάτι του...». Καταγγέλλουν ακόμη πως μόλις πριν λίγες μέρες, οργανώθηκε η μεταφορά του νεαρού σε ειδικό οικοτροφείο στην Κορινθία, όμως «αυτοί που ήρθαν να παραλάβουν τον ασθενή, τον επέστρεψαν ύστερα από μισή ώρα, αφήνοντας τον χωρίς καμία ενημέρωση έξω απο το τμήμα νοσηλείας»!

Από το σωματείο μιλούν για «παγκόσμιο ρεκόρ ελλείψεων προσωπικού, με 70% των οργανικών θέσεων να είναι κενές» και με «έναν ή δύο Νοσηλευτές για 30 διεγερτικούς ασθενείς σε κάθε βάρδια».