ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέα στάση εργασίας της ΠΟΕΔΗΝ στις 10 Δεκεμβρίου

Παναττική στάση εργασίας, τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου, 11 το πρωί με 3 μετά το μεσημέρι και συγκέντρωση στις 11:30 στο υπουργείο Υγείας.

Νέα στάση εργασίας της ΠΟΕΔΗΝ στις 10 Δεκεμβρίου

Η Πανελλήνια Ομοσποδνία εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) συντάσσεται με τα ιατρικά σωματεία, στη διαμαρτυρία για τις ελαστικές σχέσεις εργασίας στο ΕΣΥ.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, οι υγειονομικοί συνταξιοδοτούνται κατά χιλιάδες και στη θέση τους προσλαμβάνεται ελάχιστο προσωπικό με ελαστικές μορφές απασχόλησης και με μισθοδοσία που επιβαρύνει τους ήδη ελλειμματικούς κουτσουρεμένους προϋπολογισμούς των Νοσοκομείων.

Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι, «οι 3.500 υπάλληλοι που υπηρετούν μέσω του ΟΑΕΔ στα νοσοκομεία και τις άλλες μονάδες Υγείας βρίσκονται σε ομηρία για τρίτη συνεχή χρονιά με αβέβαιο το εργασιακό μέλλον». Οι ίδιοι μιλούν για «μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας των συμβασιούχων», «με 4ωρη ημερήσια απασχόληση χωρίς δικαίωμα ένταξης στα βαρεά - ανθυγιεινά και με σπαστά ωράρια εργασίας».

Την ίδια ώρα, «σε 50 Νοσοκομεία συνεχίζουν να παρέχουν έργο οι εργολάβοι που καταπατούν κάθε εργασιακό δικαίωμα των απασχολούμενων.

Γιατροί και λοιποί υγειονομικοί ζητούν να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις σε αορίστου χρόνου, να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και να αυξηθούν οι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων.