ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με σύστημα «μονά - ζυγά» εφημερεύουν τα Κέντρα Υγείας στη Θεσπρωτία

Με εντολή της αρμόδιας υγειονομικής περιφέρειας, τα Κέντρα Υγείας Μαργαριτίου, Πάργας και Καναλλακίου στη Θεσπρωτία εφημερεύουν αυτό το μηνά εναλλάξ, αφού το προσωπικό δεν επαρκεί για πλήρεις εφημερίες...

Με σύστημα «μονά - ζυγά» εφημερεύουν τα Κέντρα Υγείας στη Θεσπρωτία

Σύμφωνα με το έγγραφο που δημοσιοποίησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), το Κέντρο Υγείας Μαργαριτίου θα εφημερεύει τις μονές μέρες του Δεκεμβρίου και αυτό στο Καναλλάκι τις ζυγές. Το Κέντρο Υγείας στην Πάργα θα εφημερεύει Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή...

Στο έγγραφο της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας αναφέρεται ρητά πως αυτά θα ισχύουν «μέχρι να ενισχυθεί το στελεχιακό δυναμικό των Κέντρων Υγείας της περιοχής.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, οι εφημερίες «μονά - ζυγά» εφαρμόζονται εδώ και καιρό. Το σωματείο καταγγέλλει μάλιστα πως τον περασμένο Αύγουστο «μια γυναίκα από το Μαργαρίτι Θεσπρωτίας έχασε τη ζωή της έξω από το κλειστό Κέντρο Υγείας, το οποίο τότε εφημέρευε τις ζυγές ημέρες»!

Οι εργαζόμενοι αναφέρουν πως τα Κέντρα Υγείας αγροτικού τύπου θα πρέπει να εφημερεύουν κάθε μέρα όλο το 24ωρο. «Η υγεία των κατοίκων της περιοχής παίζεται μονά-ζυγά και οι γιατροί θα λαμβάνουν εντολή κάθε μέρα σε ποια δομή θα εφημερεύσουν», σχολιάζει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Μιχάλης Γιαννάκος.