ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εργαζόμενοι ΠΑΓΝΗ: «Δεν έχουμε εμβόλια για να εμβολιαστούμε κατά της γρίπης»

«Το υπουργείο δεν έχει στείλει τα εμβόλια για τον αντιγριπικό εμβολιασμό του προσωπικού», καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου Κρήτης.

Εργαζόμενοι ΠΑΓΝΗ: «Δεν έχουμε εμβόλια για να εμβολιαστούμε κατά της γρίπης»

«Διανύουμε τον Δεκέμβρη και το νοσοκομείο δεν έχει παραλάβει εμβόλια για να εμβολιαστεί το προσωπικό κατά της γρίπης, ώστε να προστατευθεί και να προστατεύσει και τους ασθενείς. Έτσι, για να εμβολιαστεί κάθε εργαζόμενος πρέπει πρώτα να απευθυνθεί στους επιαφού πρώτα συνταγογραφηθεί το εμβόλιο από τους επισκέπτες υγείας που κάνουν ότι είναι δυνατό για να προλάβουν να εμβολιάσουν έγκαιρα όλο το προσωπικό. Άλλοι απλώς απευθύνονται στα φαρμακεία της γειτονιάς τους», αναφέρουν τα μέλη του σωματείου του ΠΑΓΝΗ.

Όσοι στελεχώνουν νοσοκομεία και υπηρεσίες Υγείας ανήκουν στις ομάδες που πρέπει να εμβολιάζονται κάθε χρόνο κατά της γρίπης. Από το υπουργείο Υγείας, μάλιστα, αναφέρουν κατά διαστήματα πως πολλοί υγειονομικοί δεν «συμμορφώνονται» και παραμένουν ανεμβολίαστοι εκθέτοντας σε κίνδυνο τους εαυτούς τους και τους ασθενείς που φροντίζουν.

Οι εργαζόμενοι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, αναφέρουν πως όλοι οι σχετικοί επιστημονικοί φορείς επισημαίνουν οτι για να επιτευχθεί συστηματικός εμβολιασμός πρέπει να υπάρχει σχεδιασμός και το εμβόλιο να χορηγειται εύκολα και δωρεάν, χωρίς να απαιτείται η συνταγογράφηση και η ατομική προμήθεια των εμβολίων.