ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με προσωπικό ασφαλείας τα νοσοκομεία της Αττικής, 11 το πρωί με 3 το μεσημέρι

Γιατροί και εργαζόμενοι στα νοσοκομεία πραγματοποιούν παναττική στάση εργασίας, από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι της Δευτέρας.

Με προσωπικό ασφαλείας τα νοσοκομεία της Αττικής, 11 το πρωί με 3 το μεσημέρι

Η Ομοσπονδία νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) καλει σε συγκέντρωση στη 1 το μεσημέρι στο υπουργείο Υγείας και πορεία προς τη Βουλή. Για τις 11.30 έχει προγραμματιστεί η συγκέντρωση της Ομοσπονδίας εργαζομένων του ΕΣΥ (ΠΟΕΔΗΝ).

Τα σωματεία ζητούν, μεταξύ άλλων, μονιμοποίηση του προσωπικού που σήμερα εργάζεται με ελαστικές σχέσεις εργασίας, αυξήσεις μισθών και επαναφορά 13ου και 14ου μισθού.

Σύμφωνα με την ΟΕΝΓΕ, «οι συμβασιούζχοι καλύπτουν διαρκείς κι επιτακτικές ανάγκες, αλλά υποχρεώνονται σε συμβάσεις με υποτυπώδεις μισθούς, με λειψά ωράρια και σε συνθήκες ομηρίας».

Η Ομοσπονδία, τονίζει οτι με τις αποχωρήσεις 1.100 επικουρικών γιατρών τμήματα και κλινικές θα απειληθούν ακόμη και με λουκέτο.

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει πως το μόνιμο προσωπικό του ΕΣΥ μειώνεται με τις χιλιάδες συνταξιοδοτήσεις και πως 3.500 συμβασιούχοι εργάζονται υπό συνθήκες αβεβαιότητας.

Η ΠΟΕΔΗΝ διεκδικεί προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αύξηση των κονδυλίων των νοσοκομείων, αύξηση στους μισθούς και ένταξη στα βαρέα - ανθυγιεινά.