ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τι απαντά ο υπουργός Υγείας για τα εγκαταλελειμμένα ασυνόδευτα παιδιά των παιδιατρικών νοσοκομείων

«Εδώ και αρκετό καιρό γίνονται συνεννοήσεις με τα συναρμόδια υπουργεία, η αποκλιμάκωση θα είναι σταδιακή».

Τι απαντά ο υπουργός Υγείας για τα εγκαταλελειμμένα ασυνόδευτα παιδιά των παιδιατρικών νοσοκομείων

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, αφότου έγινε γνωστό ότι 75 ασυνόδευτα παιδιά φιλοξενούνται για μεγάλο διάστημα στα δύο παιδιατρικά νοσοκομεία της Αθήνας, αφού δεν υπάρχουν δομές για να τα υποδεχτούν.

Πρόκειται για παιδιά που έχουν παραμεληθεί, εγκαταλειφθεί ή κακοποιηθεί σεξουαλικά, σωματικά και ψυχικά και εισήχθησαν στα νοοσκομεία κατόπιν εισαγγελίκης εντολής.

Σε δηλώσεις του στο αθηναϊκό πρακτορείο, ο υπουργός παραδέχτηκε ότι δεν υπάρχουν δομές για τα παιδιά αυτά και είπε πως οι συνεννοήσεις έχουν στόχο να βρεθούν τα χρήματα για να αυξηθούν οι θέσεις στις υπάρχουσες δομές ή να δημιουργηθούν νέες. Για το σκοπό αυτό, πιθανώς να αξιοποιηθούν ευρωπαϊκά κονδύλια.

Ωστόσο, ο Α.Ξανθός άφησε να εννοηθεί ότι το πρόβλημα δεν θα λυθεί από τη μια μέρα στην άλλη: «θα προσπαθήσουμε στο αμέσως επόμενο διάστημα να πάμε σε ένα χρονοδιάγραμμα σταδιακής αποκλιμάκωσης αυτής της δυσκολίας», είπε.

Ανέφερε, δε, ότι η παραμονή των παιδιών στο νοσοκομείο δεν έχει πραγματικά νόημα ενώ δημιουργεί πίεση στο προσωπικό το οποίο καλείται να τα φροντίσει.

Διαβάστε επίσης:

75 ασυνόδευτα παιδιά στα παιδιατρικά νοσοκομεία