ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γλυφάδα: Από ερείπιο, «ωδή» οσμών Ανατολής

Πώς ένα ερείπιο έγινε «ωδή» οσμών Ανατολής, «χορός» ελληνικών βοτάνων & εστία απόλαυσης εξωτικών γεύσεων

Γλυφάδα: Από ερείπιο, «ωδή» οσμών Ανατολής

Πριν τέσσερα χρόνια ήταν μια εγκαταλειμμένη γωνιά στην γωνία των ιστορικών οδών της Γλυφάδας, Γιαννιτσοπούλου και Βασιλέως Γεωργίου, απέναντι από το ερείπιο του πρώην κινηματογράφου «Αννα Ντορ» στην πλατεία Εσπερίδων.

Από τα Χριστούγεννα του 2014, την ερειπωμένη γωνιά την άγγιξε το «μαγικό ραβδάκι» μιας ομάδας ανθρώπων με μεράκι να προσφέρουν υγιεινές και με ονομασίας προέλευσης από όλο τον κόσμο, σύγχρονες αμβροσίες και όρεξη για δημιουργία όχι ενός «άλλου» καταστήματος με προϊόντα υγιεινής διατροφής, αλλά με προϊόντα που να διέφεραν από τα μέχρι τότε εν πολλοίς άγευστα υγιεινά τρόφιμα.

Οι άνθρωποι που το έστησαν, κατ'αρχήν, ήθελαν το Aroma Earth Products, να κάνει πράξη το όνομά του: Μέσα στο ντιζαϊνάτο μαγαζί, με το ξύλο πεύκου να κυριαρχεί από άκρου σε άκρου, τις βενετσιάνικες βαφές και τις εγγλέζικες ταπετσαρίες στους τοίχους, σε ένα τέτοιο περιβάλλον χρωμάτων και υλικών, ήθελαν να «πνέει» άρωμα σπάνιου, μοναδικού καφέ από την Βενετία.

Πήραν εκτός από τις βενετσιάνικες διακοσμητικές βαφές και τον καλύτερο βενετσιάνικο καφέ, καμία σχέση με ότι καφέ σερβίρεται στις καφετέριες για τις «μάζες» στην Γλυφάδα.

img 3364

Στο Aroma Earth Products, ένα Ristretto ή ένα Lungo, δεν είναι άγνωστες «εξωτικές» λέξεις, αλλά η καθημερινότητα στους καφέδες ανώτερης ποιότητας.

Αλλά οι ίδιοι άνθρωπο πέραν από τον καφέ, τον πραγματικό καφέ ήθελαν και το τσάι που σερβίρουν να πλημμυρίζει με οσμές και αρώματα από την Ανατολή.

Αρώματα από την ρωσική Απω Ανατολής, την Κίνα, την Ινδία, ως τις ακτές της Μεσογείου και τις σπάνιες ποικιλίες τσαγιού που σερβίρονται στις σκηνές των νομάδων της ασιατικής στέππας και της αραβικής ερήμου.

Αυτό ήταν το θεμέλιο: Οι οσμές, τα αρώματα, τα χρώματα από τα βότανα αλλά και τους κόκκους ωμού καφέ που ψήνεται και αλέθεται στο μαγαζί.

Επιλεγμένος premium 100% Arabica καφές, τσάι εκεί από όπου το τσάι είναι τρόπος ζωής και γύρω από αυτή την βάση, ροφήματα-υγρές παραισθήσεις από βότανα της ελληνικής γης, συμπληρώνουν σε έναν «χορό» ξέφρενων αισθήσεων του ουρανίσκου και του λάρυγγα σε μια «τερψιλαρρύγγια» μυσταγωγία συνεύρεσης Ανατολής, Ελλάδας και Δύσης...

Μαζί τους, φέρνουν από την μακρινή ανατολή... φρούτα! Πολλά φρούτα!

Ολα εξωτικά; Οχι! Η ελληνική γη, αυτό το ιερό χώμα της Ελλάδας, ποτισμένο από αίμα ηρώων, αλλά και κατακτητών, δίνει μοναδικής δύναμης προϊόντα: Σταφίδες σε πολλές ποικιλίες, σύκα premium ποιότητας, βερύκοκα από τον αργολικό κάμπο, καρύδια από τις ημιορεινές καρυδιές της Τρίπολης, φιστίκια κελυφωτά από την Αίγινα και φυστίκι αράπικο από την Καλαμάτα, φουντούκι από το Αγιο Ορος, μέλια από την Βυτίνα, κρασιά από την Λήμνο και τόσα άλλα.

Συνολικά 45 είδη ξηρών καρπών από τα πέρατα του κόσμου, προτείνονται από τους ανθρώπους του μαγαζιού ως «η πλήρης υγιεινή τροφή που ενδείκνυται για διατροφές με χαμηλά λιπαρά αλλά που εξασφαλίζουν λήψεις αυξημένης πρωτεΐνης και άλλων θρεπτικών ουσιών».

Αλλά βέβαια η παλέτα των ονείρων δεν θα μπορούσε να μείνει χωρίς μια απίθανη συλλογή από cookies σε όλες τις γεύσεις και τις παραλλαγές που μπορείτε να φαντασθείτε.

Μπουκιές δημητριακών, με γέμιση oreo ή με γέμιση ferrero σας «στέλνουν» σε ένα άλλο γευστικό και συνάμα υγιεινό κόσμο...

Ακόμα «πουράκια» με λευκή σοκολάτα ή με μαύρη σοκολάτα ή με ταχίνι, παστέλι σε κουλούρι με μαύρη σοκολάτα, κουραμπιέδες με λευκή σοκολάτα, μελομακάρονα με μαύρη σοκολάτα, ακόμα και κριτσινοκούλουρο ολικής για να συνοδέψετε τον πρωινό καφέ με ποιότητα, χαμηλά λιπαρά, αλλά υψηλή γευστική απόλαυση.

Αν θέλετε κάτι χορταστικό, αλλά απαλλαγμένο από λιπαρά και σάκχαρα, οι νέες ολόφρεσκες τάρτες μας με μαλτιτόλη, είναι εκεί.

Ετσι, Σερβίροντας, τον καλύτερο (και με διαφορά…) καφέ στην Γλυφάδα και διατηρώντας… εκνευριστικά χαμηλά τις τιμές (στο 50% των άλλων καθιστών καφέ της περιοχής), έγινε και το πλέον μοδάτο και “κόζι” χώρο για καθιστό καφέ της περιοχής στην γωνία των οδών Γιαννιτσοπούλου και Βασιλέως Γεωργίου, στην πλατεία Εσπερίδων.

Και αργά το βράδυ, μ’ ένα ποτήρι κρασί ή σαμπάνια, τρώγοντας ξηρούς καρπούς, ή φρούτα του δάσους. θα νιώσετε ότι βρίσκεστε σε ένα… παράλληλο σύμπαν, όπου το στιλ, η ποιότητα και οι οικονομικές αγορές, πάνε μαζί!