ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γιατρός ζήτησε φακελάκι τα κιλά του μωρού σε χιλιάδες ευρώ!

Γιατρός ζήτησε φακελάκι τα κιλά του μωρού σε χιλιάδες ευρώ!

Απίστευτη καταγγελία για γιατρό δημόσιου νοσοκομείου. Διασταύρωση οικονομικών στοιχείων των γιατρών ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος.

Το φακελάκι ζεί και βασιλεύει στο ΕΣΥ της κρίσης. Μια απίστευτη καταγγελία που δημοσιοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο, αναφέρει πως γιατρός δημόσιου νοσοκομείου της Αθήνας ζήτησε από έναν πολίτη προκαταβολικά 1.000 ευρώ για να αναλάβει τη σύζυγό του που είχε επιπλοκές εγκυμοσύνης και μετά τον τοκετό ένα ποσό ίσο με «τα κιλά του νεογέννητου»!

Το περιστατικό αφορά έναν εργαζόμενο πολίτη από την περιφέρεια ο οποίος αναζήτησε γιατρό στην Αθήνα, λόγω της δύσκολης εγκυμοσύνης της γυναίκας του και το περιγράφει επωνύμως στην Καθημερινή του Σαββατοκύριακου, ο Σταύρος Αναγνωστόπουλος, ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών, ο οποίος συνάντησε τον άνθρωπο αυτό στο ίδιο νοσοκομείο.

«Το μωρό γεννήθηκε 2,1 κιλά και ο κ. Χ ήταν μάλλον ευχαριστημένος, θεωρώντας ότι το επιπλέον φακελάκι θα του κόστιζε 2x100 = 200 ευρώ, μέχρι που ο γιατρός τού έκανε σαφές ότι δεν παίζει με πενταροδεκάρες και εννοούσε το βάρος του μωρού σε χιλιάρικα – 2.000 ευρώ», γράφει μεταξύ άλλων ο καταγγέλλων, ο οποίος είδε με τα μάτια του τον γιατρό -  ο οποίος εμφανίστηκε Σάββατο μεσημέρι στο νοσοκομείο - να συνομιλεί με το σύζυγο της ασθενούς, ζητώντας τα χρήματα.

«Ο ίδιος άκουσα τον κύριο αυτό να λέει στον κ. Χ: «πάμε καλά, η γυναίκα σου θα βγει από την Eντατική». Μόλις απομακρύνθηκε ο εν λόγω «γιατρός», ο κ. Χ μου λέει: Τον βλέπετε; Αυτός είναι ο γιατρός που ενώ ποτέ δεν τον βρίσκεις τα Σάββατα, σήμερα ήρθε και με αναζήτησε για να εισπράξει! Του είπα ότι δεν κατάφερα να συγκεντρώσω το ποσό επειδή ήταν μεγάλο, αλλά σε 2-3 ημέρες θα το έχω να του το δώσω και ο γιατρός συμφώνησε και έφυγε».... 

Η καταγγελία προκάλεσε την αντίδραση του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας (ΙΣΑ), ο οποίος καταδίκασε φαινόμενα χρηματισμού και ζήτησε διαφάνεια - με διασταύρωση οικονομικών στοιχείων - και τιμωρία των επίορκων γιατρών. 

«Υπερασπιζόμαστε το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα του ΕΣΥ και αντιπαλεύουμε κάθε μορφή εμπορευματικής λειτουργίας του. Θα εξαντλήσουμε την αυστηρότητα μας απέναντι σε μέλη μας που δεν τιμούν το ιατρικό λειτούργημα. Έχουμε υποχρέωση να συμβάλλουμε ώστε να διασφαλιστεί δωρεάν υγεία για όλους τους πολίτες και ειδικά για τους οικονομικά ασθενέστερους ασθενείς», σχολίασε σχετικά ο ο πρόεδρος του Συλλόγου, Γιώργος Πατούλης.