ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Λειψή η δύναμη του ΕΚΑΒ στη Θεσσαλονίκη, λόγω καιρού

Με λιγότερα ασθενοφόρα λειτούργησε το ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης, το Σαββατοκύριακο. Δεκάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική για μεταφορά ασθενών.

Λειψή η δύναμη του ΕΚΑΒ στη Θεσσαλονίκη, λόγω καιρού

Κάποιοι από τους διασώστες που είχαν βάρδια αποκλείστηκαν και δεν κατάφεραν να παρουσιαστούν στην υπηρεσία τους. Έτσι, ενώ υπό κανονικές συνθήκες τα Σαββατοκύριακα διατίθενται 20 - 21 ασθενοφόρα ανά βάρδια, το Σαββατοκύριακο των Θεοφανείων, υπήρχαν 18 ασθενοφόρα το πρωί και 17 το βράδυ.

Όπως υποστήριξε, με δηλώσεις της στο αθηναϊκό πρακτορείο, η διευθύντρια του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης, Αγγελική Τσιούπα, δεν δημιουργήθηκαν προβλήματα.

Ωστόσο, στις περιοχές που έπληξε η κακοκαιρία, όσοι δεν μπορούσαν να μεταφερθούν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ζήτησαν την βοήθεια της Πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με στοιχεία από το αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, από τις 3 Ιανουαρίου μέχρι και το πρωί της Δευτέρας 7 Ιανουαρίου, μεταφέρθηκαν από την Πυροσβεστική 40 ασθενείς - κυρίως νεφροπαθείς για προγραμματισμένη αιμοκάθαρση - σε διάφορες περιοχές της βόρειας Ελλάδας, αλλά και σε Εύβοια, Λευκάδα, Φθιώτιδα.

Σε κάποιες περιοχές οχήματα της πυροσβεστικής μετέφεραν φάρμακα, ενώ σε μια περίπτωση οι πυροσβέστες μετέφεραν θερμαντική συσκευή σε υπερήλικα καρδιοπαθή στην περιοχή Τσούκα Φθιώτιδας.

909027