ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέο κρούσμα χρηματισμού σε δημόσιο νοσοκομείο

Μετά τον γιατρό που ζητούσε το βάρος του νεογέννητου σε χιλιάδες ευρώ, συνελήφθη ογκολόγος στη Θεσσαλονίκη.

Νέο κρούσμα χρηματισμού σε δημόσιο νοσοκομείο

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την αρμόδια αστυνομική διεύθυνση, ο γυναικολόγος – ογκολόγος εισέπραξε «φακελάκι»1.000 ευρώ από μια ασθενή, προκειμένου να παρακάμψει τη λίστα αναμονής και να την χειρουργήσει κατά προτεραιότητα.

Η ασθενής φαίνεται ότι ανήκε στις ελάχιστες περιπτώσεις ασθενών που δεν υποκύπτουν στους εκβιασμούς και κατήγγειλε το γεγονός στην αστυνομία. ΄

Έτσι, με τη συνδρομή αστυνομικών προσημείωσε τα χαρτονομίσματα πριν τα δώσει στο γιατρό, ο οποίος συνελήφθη με το φακελάκι στο χέρι και οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα, ο οποίος του άσκησε ποινική διώξη για δωροληψία κατ' επάγγελμα σε βαθμό κακουργήματος, και διέταξε την κράτησή του.

Αύριο, Τετάρτη 9 Ιανουαρίου, αναμένεται να απολογηθεί σε ειδική ανακρίτρια διαφθοράς, ύστερα από προθεσμία που ζήτησε και έλαβε.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του εν λόγω γιατρού περιλαμβάνει, εκτός από την υπόθεση για την οποία συνελήφθη, και μία ακόμη καταγγελλόμενη περίπτωση δωροληψίας.

Ο ίδιος, δια του συνηγόρου του, αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει ότι «δεν απαίτησε χρήματα, αλλά του προσφέρθηκαν χάριν ευχαριστίας για τις προσφερθείσες υπηρεσίες».

Μέσα στο Σαββατοκύριακο καταγγέλθηκε η απίστευτη περίπτωση μαιευτήρα σε δημόσιο νοσοκομείο της Αθήνας, ο οποίος ζήτησε από υποψήφιο πατέρα 1000 ευρώ προκαταβολικά και μετά τον τοκετό τόσες χιλιάδες ευρώ όσο και το βάρος του μωρού!

Με αφορμή αυτό το περιστατικό, ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας ζήτησε διασταύρωση των οικονομικών στοιχείων των γιατρών, ώστε να εντοπίζονται οι επίορκοι.

Διαβάστε επίσης:

Γιατρός ζήτησε φακελάκι τα κιλά του μωρού σε χιλιάδες ευρώ!