ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τα πρώτα μωρά του 2019 δεν γεννήθηκαν σε μαιευτήριο (εικόνες)

Γεννήθηκαν σε κλινικές των Γιατρών χωρίς Σύνορα, σε περιοχές που μαστίζονται από συρράξεις.  

Τα πρώτα μωρά του 2019 δεν γεννήθηκαν σε μαιευτήριο (εικόνες)

Μερικά από τα πρώτα μωρά του 2019 δεν γεννήθηκαν στην ασφάλεια ενός νοσοκομείου, οι μητέρες τους δεν είχαν στη διάθεσή τους πολυπληθές ιατρικό επιτελείο και ο ερχομός τους δεν συνοδεύτηκε από δώρα και λουλούδια.

Τα έφεραν στον κόσμο μαίες και οι μαιευτές των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, στις κλινικές που έχουν στήσει σε χώρες που αποτελούν εμπόλεμες ζώνες.

Οι μητέρες τους, τους έδωσαν ονόματα που σημαίνουν σημαίνουν χαρά και ελπίδα, κι εύχονται πρώτα από όλα να επιβιώσουν, να μορφωθούν και να βοηθάνε τους ανθρώπους.

baby1

Ακριβώς τα μεσάνυχτα, πάνω στην αλλαγή του χρόνου, ήρθε στον κόσμο η Μαριάμ, στη μαιευτική κλινική των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στη Δυτική Καμπούλ, στο Αφγανιστάν. Ζυγίζει 3,4 κιλά και η μητέρα της, η τριαντάχρονη Ραχίμα, της εύχεται να μεγαλώσει, να μορφωθεί και να ζήσει καλά.

baby2

Αυτό το αγοράκι γεννήθηκε λίγο πριν την αλλαγή του χρόνου σε μια κλινική των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην Καγιάρα, νοτιοδυτικά της Μοσούλης στο Ιράκ. Ζύγιζε 3,3 κιλά και η οικογένειά του το ονόμασε Έσα. Η μητέρα του Έσα χρειάστηκε ειδική υποστήριξη για να γεννήσει με ασφάλεια.

baby3

Του έδωσαν το όνομα Janviere Niyongabire, που σημαίνει «το δώρο του Γενάρη». Γεννήθηκε στη 1:13 τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς. Η μητέρα του είναι πρόσφυγας από το Μπουρουντί και ζει στον καταυλισμό Ντούτα στην Τανζανία. Λέει πως θα ήθελε να δει το παιδί της μια μέρα μαιευτή, να βοηθά γυναίκες να γεννήσουν με ασφάλεια, όπως βοήθησαν κι εκείνη.