ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κεφαλονιά: Σε δίκη δύο βοηθοί νοσηλεύτριες για αυτοκτονία ασθενή

Τον Αύγουστο του 2017, νοσηλευόμενη ασθενής είχε πέσει από το δεύτερο όροφο. Στο πλευρό των νοσηλευτριών, σωματεία και άλλοι φορείς.

Κεφαλονιά: Σε δίκη δύο βοηθοί νοσηλεύτριες για αυτοκτονία ασθενή

Για την υπόθεση θα καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου την Τετάρτη,16 Ιανουαρίου, δύο βοηθοί νοσηλεύτριες - οι οποίες είχαν βάρδια τη στιγμή της αυτοκτονίας - ύστερα από αυτεπάγγελτη εισαγγελική δίωξη για υπαιτιότητα από αμέλεια.

Για την δικαστική παραπομπή τους διαμαρτύρονται η ΑΔΕΔΥ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), το σωματείο εργαζομένων στο νοσοκομείο Κεφαλλονιάς, το εργατικό κέντρο της περιοχής και μια σειρά από άλλοι φορείς.

Όπως καταγγέλλουν, οι φορείς, στο νοσοκομείο της Κεφαλονιάς, δεν λειτουργεί ψυχιατρική κλινική και οι ψυχικά πάσχοντες νοσηλεύονται στην Παθολογική Κλινική, η οποία δεν θεωρείται κατάλληλη για τέτοια περιστατικά.

Σύμφωνα με το σωματείο του νοσοκομείου, το πρόβλημα είχε επισημανθεί ένα χρόνο πριν το τραγικό περιστατικό, από τον Ιούνιο του 2016, αλλά ουδέποτε δόθηκε λύση.

«Οι χώροι της Ψυχιατρικής Κλινικής έχουν παραχωρηθεί στη Μαιευτική και παρά τα συνεχή αιτήματα, δεν υπήρξε απάντηση ούτε από τη διοίκηση ούτε από το επιστημονικό συμβούλιο του νοσοκομείου», αναφέρει ανακοίνωση του σωματείου, το οποίο ζητά να αθωωθούν οι δύο βοηθοί νοσηλεύτριες και έχει προγραμματίσει για την Τετάρτη συγκέντρωση συμπαράστασης στο Δικαστήριο Αργοστολίου.