ΕΙΔΗΣΕΙΣ

12 νεκροί από γρίπη την τελευταία εβδομάδα

75 ασθενείς νοσηλεύονται με επιπλοκές της εποχικής γρίπης.

12 νεκροί από γρίπη την τελευταία εβδομάδα

Σε συναγερμό βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές για την εποχική γρίπη, που βρίσκεται σε σοβαρή έξαρση.

Μέσα στην τελευταία εβδομάδα 12 ασθενείς κατέληξαν από επιπλοκές του ιού. Έτσι, συνολικά τα θύματα της γρίπης, μέχρι στιγμής είναι 18.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), μέχρι σήμερα 112 ασθενείς εχουν χρειαστεί εισαγωγή σε μονάδα εντατικής θεραπείας λόγω επιπλοκών της γρίπης. Αυτή τη στιγμή εξακολουθούν να νοσηλεύονται στην εντατική 70 ασθενείς, ενώ άλλοι πέντε έχουν εισαχθεί σε απλούς θαλάμους νοσηλείας, με γρίπη.

Οι αναλύσεις των αρμόδιων εργαστηρίων δείχνουν πως στο 93% των περιστατικών υπεύθυνο είναι το στέλεχος A(H1N1)pdm09, το οποίο ανήκει στον τύπο Α του ιού της γρίπης και εμφανίστηκε για πρώτη φορά πριν από 10 χρόνια, προκαλώντας πανδημία. Από τότε περιλαμβάνεται σε κάθε ετήσιο αντιγριπικό εμβόλιο.

Το μεσημέρι της Πέμπτης, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας, με τη συμμετοχή επιστημόνων του ΚΕΕΛΠΝΟ οι οποίοι τόνισαν ότι είναι απαραίτητη η άμεση έναρξη της αντιικής θεραπείας, ώστε να αποτρέπεται ο κίνδυνος σοβαρών επιπλοκών της γρίπης.

Η έξαρση της εποχικής γρίπης αναμένεται να διαρκέσει μέχρι και τα μέσα Μαρτίου.

Διαβάστε επίσης:

6 πράγματα που πρέπει να απολυμάνεις τώρα αμέσως, αν θες να προλάβεις τις ιώσεις (pics)

Τρία πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να έχεις μαζί σου στη γρίπη και το κρυολόγημα

Πονόλαιμος: Πότε πρέπει να μας ανησυχήσει