ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαμαρτυρία στον Ευαγγελισμό για ελλείψεις και προβλήματα

Οι εργαζόμένοι συγκεντρώθηκαν το πρωί της Παρασκευής έξω από το τμήμα επειγόντων περιστατικών.

Διαμαρτυρία στον Ευαγγελισμό για ελλείψεις και προβλήματα

Με κινητοποίηση άρχισε ο Φεβρουάριος στον Ευαγγελισμό. Το σωματείο εργαζομένων στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για όλα τα προβλήματα λειτουργίας.

Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν για άλλη μια φορά τις ελλείψεις προσωπικού, με δεκάδες οργανικές θέσεις κενές σε όλες τις υπηρεσίες και την «ομηρία» των συμβασιούχων γιατρών και λοιπών υγειονομικών, που καλύπτουν σημαντικά κενά χωρίς προοπτική μονιμοποίησης.

Τόνισαν τα προβλήματα που δημιουργούνται στην καθημερινή λειτουργία του νοσοκομείου εξαιτίας των ελλείψεων σε φάρμακα και υγειονομικό υλικό. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος των εργαζομένων, Ηλίας Σιώρας, με εξαίρεση το Αιμοδυναμικό και το Βιοχημικό εργαστήριο, σε αρκετά άλλα τμήματα ο εξοπλισμός είναι απαρχαιωμένος.

IMG 1fca5ed5e6a3e63b21f0dd67fec3c0b3 V

Αιχμή της διαμαρτυρίας του σωματείου ήταν βέβαια και τα ράντζα που κατακλύζουν τους διαδρόμους του νοσοκομείου σε κάθε γενική εφημερία.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν μόνιμες προσλήψεις, αξιοπρεπείς μισθούς, μέτρα για την υγεία και ασφάλεια εργαζόμενων και ασθενών.

Σε κινητοποίηση και οι τραυματιοφορείς

Στάση εργασίας (έως τις 3 το μεσημέρι της Παρασκευής) έχει κηρύξει η Πανελλήνια Ένωση Τραυματιοφορέων, με στήριξη απο την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Η Ομοσπονδία είχε καλέσει σε συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας στις 12.30 το μεσημέρι της Παρασκεύης, καταγγέλλοντας τα προβλήματα των νοσοκομείων και την άρνηση ειδικών αδειών στους εργαζόμενους που τους δικαιούνται.

Αφορμή η πρόσφατη υπουργική απόφαση για τις ειδικές άδειες μετ' αποδοχών, με τους εργαζόμενους του τομέα Υγείας να ζητούν διευκρινίσεις μέσω ερμηνευτικής εγκυκλίου η οποία θα καθορίζει επακριβώς τις ειδικότητες που δικαιούνται αυτές τις άδειες.