ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μέτρα για την ενίσχυση των μονάδων εντατικής θεραπείας ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών

Εκφράζονται ανησυχίες για απώλεια ανθρώπινων ζωών, λόγω έλλειψης κλινών ενταντικής θεραπείας.

Μέτρα για την ενίσχυση των μονάδων εντατικής θεραπείας ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών

Ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας (ΙΣΑ), εκφράζει έντονη ανησυχία, αφού η έξαρση της εποχικής γρίπης κορυφώνεται και αυξάνονται οι ανάγκες για εντατική θεραπεία.

Όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος, και μάλιστα έχει καταθέσει και αναφορά προς την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, το υπουργείο Υγείας δεν έχει μεριμνήσει να στελεχωθούν και να λειτουργήσουν τα κλειστά κρεβάτια στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας, τα οποία μένουν αναξιοποίητα λόγω έλλειψης προσωπικού.

«Δυστυχώς για άλλη μια χρονιά, η αναμενόμενη επιδημία της γρίπης, βρίσκει ανέτοιμο το υγειονομικό σύστημα της χώρα μας. Ζητούμε να στελεχωθούν άμεσα οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και να ανοίξουν τα κλειστά κρεβάτια, μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα για να μη κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές», σχολίασε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης.

Αυτή την περίοδο, 40 - 60 ασθενείς περιμένουν καθημερινά στη λίστα αναμονής για κρεβάτι στην εντατική.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας χαρακτηρίζει την αυξημένη ζήτηση αναμενόμενη και υποστηρίζει ότι επί σημερινής κυβέρνησης έχουν μειωθεί τα κλειστά κρεβάτια.

Όσο για τη λύση του προβλήματος, στην Αριστοτέλους αρκούνται προς το παρόν να αναφέρουν οτι «χρειάζεται καλύτερη παρακολούθηση και εποπτεία των αναγκών για εντατική νοσηλεία και βέλτιστη αξιοποίηση των διαθέσιμων κλινών του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα».

Διαβάστε επίσης:

12 νεκροί από γρίπη την τελευταία εβδομάδα

Πάνω από 40 ασθενείς καθημερινά στη λίστα αναμονής για ένα κρεβάτι εντατικής

Προσλήψεις και νέο σύστημα εφημεριών υπόσχεται το υπουργείο για να εξαφανίσει τα ράντζα