ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΣΑΜΕΑ: Θέλουμε σχολεία για όλα τα παιδιά

Έντονη αντίδραση της Ομοσπονδίας Ατόμων με αναπηρία, για την αντιμετώπιση ενός μαθητή με μαθησιακές δυσκολίες στη Θεσσαλονίκη.

ΕΣΑΜΕΑ: Θέλουμε σχολεία για όλα τα παιδιά

Στο 2ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς, οι μαθητές έκαναν κατάληψη με αίτημα να απομακρυνθεί 12χρονος συμμαθητής τους με μαθησιακές δυσκολίες. Μάλιστα, κρέμασαν στην είσοδο του σχολείου χαρτί στο οποίο κατονόμαζαν το παιδί και τους λόγους για τους οποίους θέλουν να φύγει...

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) απευθύνθηκε στο Εθνικό Συμβούλιο κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας αλλά και στο υπουργείο Παιδείας και τις αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες, ζητώντας «να πάρουν θέση σχετικά με την κακοποίηση και τη ρατσιστική αντιμετώπιση που υφίσταται ο μαθητής».

Η Συνομοσπονδία τονίζει «την αδυναμία της Πολιτείας να ανταπεξέλθει στην επιχειρούμενη μετάβαση από τη διαχωρισμένη εκπαίδευση (ειδική αγωγή) στη συμπεριληπτική εκπαίδευση (ένα σχολείο για όλους) σύμφωνα με την υποχρέωση που η χώρα έχει αναλάβει με την κύρωση της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία.

Συμφωνα με την Συνομοσπονδία, «η μετάβαση αυτή δεν απαιτεί αλλαγές μόνο σε τεχνικό και οργανωτικό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο κουλτούρας του συνόλου της σχολικής κοινότητας και κοινωνίας».

Οι εκπροσώποι των ατόμων με αναπηρία ζητούν να διερευνηθεί άμεσα η συγκεκριμένη υπόθεση στοχοποίησης του μαθητή.