ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έκλεισε η Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας στο «Άγιος Παύλος», εξώδικο από τους ασθενείς

Το κτίριο έκλεισε λόγω προβλημάτων στατικότητας, μετακίνηση σε άλλο χώρο του ίδιου νοσοκομείου ζητούν οι ασθενείς.

Έκλεισε η Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας στο «Άγιος Παύλος», εξώδικο από τους ασθενείς

Σύμφωνα με το πλάνο της διοίκησης, σταδιακά οι μεταγγιζόμενοι ασθενείς με μεσογειακή αναιμία θα πρέπει να μεταφερθούν στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης, όπου θα συνεχιστεί η παρακολούθησή τους.

Ωστόσο, οι 39 ασθενείς της μονάδας δεν θέλουν να μετακινηθούν, υποστηρίζοντας ότι η μονάδα του Ιπποκρατείου είναι ήδη πλήρης και με ελλιπές προσωπικό.

Ο Ελληνικός Συλλόγου Θαλασσαιμίας, που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, έστειλε εξώδικο στο νοσοκομείο και την αρμόδια υγειονομική περιφέρεια και ήδη εξετάζει τις επόμενες νομικές κινήσεις.

Σύμφωνα με τον Σύλλογο των ασθενών, η διοίκηση δρομολογεί μεν τη μετακίνηση τους προς το Ιπποκράτειο, αλλά χωρίς τη γιατρό που τους παρακολουθεί εδώ και χρόνια. Αναμένεται να μεταφερθεί μαζί τους άλλος γιατρός από το τμήμα Αιμοδοσίας του νοσοκομείου, ο οποίος - όπως υποστηρίζουν οι μεταγγιζόεμνοι - δεν γνωρίζει το ιστορικό τους.

Την ίδια ώρα, στο Ιπποκράτειο μεταγγίζονται ήδη 190 ασθενείς, ενώ η μόνιμη γιατρός είναι σε πολύμηνη αναρρωτική άδεια και έχει μείνει ένας επιμελητής και πιθανώς ένας επικουρικός...

Ο Σύλλογος έχει ζητήσει να βρεθεί χωρός εντός των εγκαταστάσεων του «Άγιος Παύλος», ώστε να συνεχιστεί παρακολούθηση των ασθενών που μεταγγίζονται εκεί από τότε που γεννήθηκαν.

Η διοίκηση υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει διαθέσιμος χώρος εντός του νοσοκομείου. Από την περασμένη Δευτέρα, οι ασθενείς (περίπου 5 κάθε μέρα) μεταγγίζονται στη μονάδα βραχείας νοσηλεία του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου, η οποία όμως στην επόμενη εφημερία δεν θα είναι διαθέσιμη για τις μεταγγίσεις.