ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Χωρίς χώρο για μεταγγίσεις επί δύο μήνες το νοσοκομείο «Άγιος Παύλος», περιφέρονται οι ασθενείς

Η Μονάδα Μεσογειακής Αναίμιας εκκενώθηκε λόγω προβλημάτων στατικότητας και ακόμη δεν έχει βρεθεί χώρος μεταστέγασης.

Χωρίς χώρο για μεταγγίσεις επί δύο μήνες το νοσοκομείο «Άγιος Παύλος», περιφέρονται οι ασθενείς

Στις αρχές Φεβρουαρίου η διοίκηση του νοσοκομείου «Άγιος Παύλος» της Θεσσαλονίκης είχε δώσει εντολή να κλείσει άμεσα η μονάδα αφού ο τεχνικός έλεγχος είχε κρίνει το κτίριο ακατάλληλο.

Αρχικά, σχεδιαζόταν μεταφορα των 39 ασθενών με μεσογειακή αναιμία, που μεταγγίζονται στη μονάδα, στο Ιπποκρατείο. Οι ασθενείς είχαν διαμαρτυρηθεί, με το επιχείρημα οτι θα έμενε πίσω ο γιατρός που τους παρακολουθεί επί χρόνια και ότι το αντίστοιχο τμήμα του Ιπποκρατείου ήδη εξυπηρετεί σχεδόν 200 ασθενείς με ελλιπές προσωπικό.

Η διοίκηση είχε υποχωρήσει και είχε δεχτεί την παραμονή των ασθενών στο νοσοκομείο, όμως από το Φεβρουάριο μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί μόνιμος χώρος για τις μεταγγίσεις τους.

«Οι ασθενείς μεταγγίζονται σε όποιο τμήμα έχει διαθέσιμο χώρο εκείνη τη στιγμή. Πηγαίνουν από κλινική σε κλινική, με τον κίνδυνο μετάδοσης λοιμώξεων, δεδομένου ότι το ανοσοποιητικό τους σύστημα είναι ευάλωτο», εξηγεί η Στέλλα Μηνά, γραμματέας του Ελληνικού Συλλόγου Θαλασσαιμίας, που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με το Σύλλογο, μέχρι σήμερα δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για το τι μέλλει γενέσθαι με τη μεταστέγαση της μονάδας μεσογειακής αναιμίας και ουδείς γνωρίζει πότε θα σταματήσει η... περιφορά των ασθενών από τμήμα σε τμήμα.

Διαβάστε επίσης:

Εκκενώνεται η Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας στο «Άγιος Παύλος», υπό μεταφορά οι ασθενείς

Έκλεισε η Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας στο «Άγιος Παύλος», εξώδικο από τους ασθενείς