ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ανανεώνεται ο εξοπλισμός στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης

Με χρηματοδότηση από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ).

Ανανεώνεται ο εξοπλισμός στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης

Την προμήθεια ιατροτεχνικού εξοπλισμού για τις ανάγκες της Παιδοχειρουργικής Κλινικής του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, την πιστοποίηση του συστήματος ποιότητας και την αναβάθμιση του εξοπλισμού της μονάδας εντατικής θεραπείας για παιδιά, χρηματοδότησε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας.

Η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων είναι η μοναδική σε όλη τη βόρεια Ελλάδα, διαθέτει οκτώ κλίνες και δέχεται παιδιά, ηλικίας από 35 ημερών έως 14 ετών, ακόμη και από γειτονικές χώρες, εφημερεύει δε καθημερινά και ανεξάρτητα από τις γενικές εφημερίες του Νοσοκομείου. Το σύστημα που εγκαταστάθηκε θεωρείται απολύτως απαραίτητο για την ομαλή συνέχιση και περαιτέρω αναβάθμιση της λειτουργίας της.

Η παιδίατρος – νεογνολόγος, Ελπίδα Χοχλιούρου – Λαζαρίδου αναφέρθηκε στο έργο της ΜΕΘ Παίδων, παρουσιάζοντας τους δείκτες ανάπτυξης, στον κλινικό, ιατρικό και επιστημονικό τομέα, καθώς και τον τομέα της εκπαίδευσης γιατρών και νοσηλευτών.

«Σπουδαίο νοσοκομειακό κύτταρο», χαρακτήρισε τη Μονάδα ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Νικόλαος Νίτσας. Στα οφέλη που προκύπτουν για τη Μονάδα από την πιστοποίηση του συστήματος ποιότητας ISO, αναφέρθηκε η Διοικήτρια του Ιπποκρατείου, Β. Παπαχριστοδούλου, η οποία ευχαρίστησε την ΠΕΔ-ΚΜ για τη προσφορά της,.