ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διατηρείται για ένα ακόμη χρόνο το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας, ως έχει

Ψηφίστηκε τροπολογία στη Βουλή.

Διατηρείται για ένα ακόμη χρόνο το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας, ως έχει

Η τροπολογία εντάχθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας και προβλέπει παράταση για την επιτροπή που έχει συγκροτηθεί για να καθορίσει το ύψος του επιδόματος και τους κλάδους που θα συνεχίσουν να το λαμβάνουν.

Το έργο της επιτροπής θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο σε ένα χρόνο και μέχρι τότε, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας παραμένει ως έχει και θα καταβάλλεται στους ίδιους δικαιούχους με τις προϋποθέσεις που ισχύουν σήμερα.

Το θέμα «καίει» και τους υγειονομικούς οι οποίοι λαμβάνουν το επίδομα ενώ διαχρονικά καταγγέλλουν τους αρμόδιους οτι δημιουργούν εργαζόμενους πολλών ταχυτήτων, εξαιρώντας ορισμένους κλάδους.

Πριν από λίγες μέρες, το υπουργείο Υγείας - αν και αναρμόδιο επί του θέματος, αφού η τελική απόφαση ανήκει στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης - είχε εξαγγείλει οτι προωθείται η διεύρυνση των δικαιούχων, με επιπλέον επαγγελματίες υγείας.

Άμεση επίλυση του θέματος ζητά η ΑΔΕΔΥ, νέα κινητοποίηση στις 5 Μαρτίου

Η ΑΔΕΔΥ κατηγορεί την κυβέρνηση οτι μεταθέτει τις αποφάσεις για το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας για μετά τις εκλογές, «προϊδεάζοντας για πολιτικές που δεν τολμά προεκλογικά να νομοθετήσει».

Το συνδικαλιστικό όργανο των δημοσίων υπαλλήλων απαιτεί άμεση επίλυση του ζητήματος και εμφανίζεται να εμμένει στις κινητοποιήσεις.

Ήδη έχει προγραμματιστεί νέα κινητοποίηση για τις 5 Μαρτίου, με παναττική στάση εργασίαςαπο τις 12 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη του ωραρίου και συγκέντρωση στο υπουργείο Οικονομικών.

Εκτός της άμεσης ρύθμισης για τα βαρεά - ανθυγιεινά επαγγέλματα, η ΑΔΕΔΥ ζητά επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.