ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Διαβεβαιώσεις από το υπουργείο Υγείας για το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας

Ενημέρωση από την Αριστοτέλους, αν και η αρμοδιότητα ανήκει στο υπουργείο Οικονομικών.

Διαβεβαιώσεις από το υπουργείο Υγείας για το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας

Το υπουργείο Υγείας ενημερώνει τους υγειονομικούς για το τι μέλλει γενέσθαι με το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας - το οποίο κινδυνεύει να μην καταβληθεί τον ερχόμενο μήνα - διαβεβαιώνοντας ότι κανείς δεν θα το χάσει.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά εξαγγέλλει οτι προωθείται η διεύρυνση των δικαιούχων, με επιπλέον επαγγελματίες υγείας.

Βέβαια, το ζήτημα είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του υπουργείου Οικονομικών, ενώ δεν αφορά μόνο τους υγειονομικούς αλλά και μια σειρά από άλλους κλάδους, οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με τις αρμοδιότητες του υπουργείου Υγείας.

Πάντως, η Αριστοτέλους ανακοίνωσε οτι «το αμέσως επόμενο διάστημα επίκειται νομοθετική ρύθμιση από το Υπουργείο Οικονομικών η οποία θα προβλέπει τη συνέχιση της καταβολής του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, πέραν της 28ης Φεβρουαρίου 2019, σε όλους τους δικαιούχους».

Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, «αμέσως μετά την ψήφιση της ρύθμισης, θα ακολουθήσει σχετική εγκύκλιος από τον υπουργό Υγείας», ενώ στο ενδιάμεσο διάστημα διάστημα δεν διακόπτεται η καταβολή του επιδόματος σε όσους το λαμβάνουν μέχρι σήμερα.

Η ΑΔΕΔΥ και τα σωματεία των εργαζόμενων στην Υγεία είχαν την περασμένη Τετάρτη κινητοποίηση για το ζήτημα, έξω από το υπουργείο Οικονομικών, που θα λάβει και τις τελικές αποφάσεις.

Σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, ο υπουργός Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν εμφανίστηκε για να δώσει απαντήσεις. Ο δε διευθυντής του υπουργικού γραφείου είπε στους εργαζόμενους πως αναμένεται να παραταθεί για ένα 6μηνο η χορήγηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, μέχρι να καταλήξει η κυβέρνηση σε οριστική λύση.