ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στο δρόμο οι εργαζόμενοι του δημοσίου για τα βαρέα - ανθυγιεινά

Η ΑΔΕΔΥ κήρυξε στάση εργασίας, σήμερα από τις 11 το πρωί έως τη λήξη του ωραρίου, στην οποία μετέχουν και οι υγειονομικοί.

Στο δρόμο οι εργαζόμενοι του δημοσίου για τα βαρέα - ανθυγιεινά

Η ΑΔΕΔΥ και άλλα σωματεία πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από υπουργείο Οικονομικών, με αίτημα την «απρόσκοπτη καταβολή» των επιδομάτων ανθυγιεινής εργασίας.

Για λίγη ώρα επικράτησε έντασης, όταν διαδηλωτές επιχείρησαν να μπουν στο κτίριο του υπουργείου.

«Ζητήσαμε επανειλημμένως συνάντηση με τον υπουργό κ.Τσακαλώτο, έτσι ώστε να θέσουμε το θέμα των επιδομάτων , καθώς και να συζητήσουμε όλα τα οικονομικά θέματα που απασχολούν τους δημόσιους υπαλλήλους. Δυστυχώς ο υπουργός δεν ανταποκρίθηκε. Για εμάς ο αγώνας θα συνεχιστεί», δήλωσε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Γιάννης Πάιδας.

4707207

Στη σημερινή κινητοποίηση μετέχουν και τα σωματεία των υγειονομικών υπαλλήλων.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), στο τέλος Φεβρουαρίου λήγουν οι διατάξεις χορήγησης του επιδόματοςεπικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και αν δεν υπάρξει σχετική ρύθμιση, οι μισθοί του Μαρτίου για τους υγειονομικούς υπαλλήλους «θα είναι κάτω από το μισθό του ανειδίκευτου εργάτη. Οι πρωτοδιοριζόμενοι νοσηλευτές Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, λαμβάνουν 730 ευρώ το μήνα, και χωρίς το επίδομα ο μισθός τους θα είναι 580 ευρώ...»

4707163