ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η έλλειψη προσωπικού απειλεί με λουκέτο τη χειρουργική κλινική στο νοσοκομείο Κιλκίς

Σοβαρά προβλήματα καταγγέλλει το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου.

Η έλλειψη προσωπικού απειλεί με λουκέτο τη χειρουργική κλινική στο νοσοκομείο Κιλκίς

Σύμφωνα με την καταγγελία στη χειρουργική κλινική υπηρετούν σήμερα μόνον τρεις επικουρικοί γιατροί, αφού η μοναδική μόνιμη γιατρός είναι σε άδεια κυήσεως. Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι, «οι τρεις γιατροί αδυνατούν να ανταποκριθούν στα καθήκοντα της εφημερίας και των τακτικών περιστατικών. Έτσι οδηγηθήκαμε σε αναστολή της λειτουργίας των τακτικών εξωτερικών ιατρείων και των τακτικών χειρουργικών επεμβάσεων. Αν δεν υπάρξει άμεση λύση, αναμένεται πλήρης αναστολή της λειτουργίας της κλινικής».

Πολλά προβλήματα και σε άλλα τμήματα

Το σωματείο καταγγέλλει αντίστοιχα προβλήματα και στα περισσότερα από τα υπόλοιπα τμήματα του νοσοκομείου.

«Στην Παιδιατρική Κλινική και το Μικροβιολογικό Τμήμα έχει απομείνει από μια επιμελήτρια και χρησιμοποιούνται δανεικοί παιδίατροι και μικροβιολόγοι από άλλα νοσοκομεία ή Κέντρα Υγείας...», αναφέρεται ενδεικτικά σε ανακοίνωση των εργαζομένων.

Επισημαίνεται ακόμη ότι η υποστελέχωση τμημάτων όπως το παθολογικό, το ορθοπαιδικό, το καρδιολογικό, το γυναικολογικό και άλλα, έχει σαν αποτέλεσμα «όλα τα προγράμματα εφημεριών στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς καθημερινά είναι επισφαλή, ενώ πολλά τμήματα μένουν ακάλυπτα ως και 15 μέρες το μήνα»!

Συνολικά, στο νοσοκομείο περίπου οι μισές οργανικές θέσεις προσωπικού μένουν κενές ενώ όπως χαρακτηριστικά τονίζουν οι εργαζόμενοι έχουν... εξαφανιστεί ιατρικές ειδικότητες όπως πνευμονολόγος, νευρολόγοε και παθολογοανατόμος. Οι ιστοπαθολογικές εξετάσεις αποστέλλονται σε άλλα νοσοκομεία, με χρόνο αναμονής για τα αποτελέσματα από δυόμισι έως 5 μήνες!

Η απάντηση της διοίκησης

«Η Χειρουργική Κλινική θα λειτουργεί από αύριο κανονικά», δηλωσε στο αθηναϊκό πρακτορείο ο διοικητής του νοσοκομείου Θεόδωρος Ρεβενάκης, κατηγορώντας τις προηγούμενες κυβερνήσειςγια τα προβλήματα.

«Οι ελλείψεις προσωπικού οφείλονται στο ότι μέχρι το 2016 δεν γίνονταν προσλήψεις. Είναι απόνερα προηγούμενων πολιτικών επιλογών», υποστήριξε ο διοικητής, που παραδέχτηκε ότι έχει ανασταλεί η τακτική λειοτυργία του χειρουργικού τμήματος. Όπως είπε, «από αύριο αναλαμβάνει καθήκοντα νέα επικουρική γιατρός και η κλινική θα λειτουργεί κανονικά, ενώ το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου θα γίνει η κρίση για την πρόσληψη επιμελητή Α'».