ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει μαζική μετακίνηση τραυματιοφορέων από τα νοσοκομεία

«Τα νοσοκομεία θα μείνουν χωρίς τραυματιοφορείς», καταγγέλλουν οι συνδικαλιστές.

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει μαζική μετακίνηση τραυματιοφορέων από τα νοσοκομεία

Η υπόθεση αφορά 526 πρώην σχολικούς φύλακες οι οποίοι από το 2013 είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα και στη συνέχεια είχαν μεταφερθεί σε θέσεις βοηθητικού υγειονομικού προσωπικού σε νοσοκομεία της χώρας, ως τραυματιοφορείς.

Τώρα, με προωθούμενη ρύθμιση του υπουργείου Εσωτερικών, οι 526 έχουν τη δυνατότητα να μεταταχθούν στους δήμους όπου ανήκαν όταν ασκούσαν καθήκοντα σχολικού φύλακα ή και σε άλλους δήμους.

Η μετάταξη θα γίνεται με μεταφορά της θέσης του και στην ειδικότητα ΔΕ Σχολικών Φυλάκων, με συνυπολογισμό της προϋπηρεσίας στα νοσοκομεία και με το ίδιο ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό καθεστώς.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) καταγγέλλει την προωθούμενη διάταξη και κατηγορεί την κυβέρνηση για «προεκλογικά ρουσφέτια».

Οι συνδικαλιστές υποστηρίζουν πως οι μετατάξεις αυτες θα αφήσουν πρακτικά τα νοσοκομεία χωρίς τραυματιοφορείς, αφού ήδη οι ελλείψεις σε αυτό τον κλάδο είναι μεγάλες. Και προσθέτουν πως το αποτέλεσμα να είναι η ακόμη μεγαλύτερη ταλαιπωρία και αναμονή των ασθενών στα τμήματα επειγόντων περιστατικών και όχι μόνο.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ένωση Τραυματιοφορέων, από τις 4.000 θέσεις μόνιμων τραυματιοφορέων στα δημόσια νοσοκομεία είναι καλυμμένες μόνο 1.200.

Η ΠΟΕΔΗΝ ζητά άμεση προκήρυξη 526 νέων θέσεων για τραυματιοφορείς και απαιτεί να μη γίνει καμία μετάταξη πριν ολοκληρωθούν οι προσλήψεις.