ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πότε και πώς θα καταβληθούν τα αναπηρικά επιδόματα

Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες καταβολής.

Πότε και πώς θα καταβληθούν τα αναπηρικά επιδόματα

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), την ερχόμενη Τετάρτη 20 Μαρτίου θα μπουν στους λογαριασμούς των δικαιούχων τα αναπηρικά, διατροφικά και λοιπά προνοιακά επιδόματα.

Είναι τα επιδόματα που αντιστοιχούν στου μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2019 καθώς και τα διατροφικά επιδόματα του Φεβρουαρίου, για όλους τους δικαιούχους που μέχρι πέρυσι πληρώνονταν από τους δήμους και τις περιφέρειες.

Όπως ανακοινώθηκε, στην πληρωμή θα συμπεριληφθούν οι δικαιούχοι που είχαν πληρωθεί για πρώτη φορά από τον ΟΠΕΚΑ στις 18 Ιανουαρίου 2019, καθώς και οι δικαιούχοι των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν από τους δήμους από 1/1/2019 έως 28/2/2019.

Επίσης θα εξοφληθούν και τα επιδόματα στεγαστικής συνδρομής που χορηγούνταν από τους δήμους έως και το 2018 σε περίπου 2.000 δικαιούχους όπως και τα επιδόματα ομογενών – προσφύγων που χορηγούνταν σε περίπου 9.000 δικαιούχους από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Οι δικαιούχοι που υπέβαλαν αίτηση μέσω της ηλεκτρονικής διαδικασίας του ΟΠΕΚΑ, θα πληρωθούν στο διάστημα μεταξύ 1-3 Απριλίου.

Μετά την καταβολή της 20ης Μαρτίου, η επόμενη πληρωμή – η τρίτη κατά σειρά για τα αναπηρικά επιδόματα εντός του 2019 – θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο, πριν από το Πάσχα, και θα αφορά τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο.

Υπεθνυμίζεται ότι ο ΟΠΕΚΑ έχει αναλάβει πλέον όλες τις αρμοδιότητες που σχετίζονται με κάθε είδους προνοιακά επιδόματα. Στον Οργανισμό μεταφέρθηκαν συνολικά τα προνοιακά επιδόματα που πλήρωναν 113 Δήμοι και 58 Περιφερειακές Διευθύνσεις Υγείας, με 172.000 δικαιούχους από 325 περιοχές της χώρας.

Από 12 Μαρτίου, οι αιτήσεις για προνοιακά αναπηρικά επιδόματα δικαιούχων από την Αττική υποβάλλονται αποκλειστικά στα Κέντρα Κοινότητας της περιοχής τους.