ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ατύχημα με ηλεκτρικό πατίνι στη Θεσσαλονίκη - οι κίνδυνοι του νέου τρόπου μετακίνησης

Τραυματίστηκε ένας 16χρονος, ο οποίος νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Είναι το πρώτο ατύχημα με ηλεκτρικό πατίνι που καταγράφεται επίσημα.

Ατύχημα με ηλεκτρικό πατίνι στη Θεσσαλονίκη - οι κίνδυνοι του νέου τρόπου μετακίνησης

Όπως μεταδίδει το αθηναϊκό πρακτορείο, το μεσημέρι της Παρασκευής 15 Μαρτίου, το παιδί οδηγούσε το ηλεκτρικό πατίνι στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλή Σοφούλη και Κερασούντος όταν υπό άγνωστες συνθήκες συγκρούστηκε με ένα διερχόμενο αυτοκίνητο.

Ο 16χρονος τραυματίας παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες διαπιστώθηκε ότι δεν διατρέχει κίνδυνο.

Η Τροχαία ερευνά τις ακριβείς συνθήκες της σύγκρουσης.

Τα ηλεκτρικά πατίνια έχουν κάνει την εμφάνισή τους εδώ και μερικούς μήνες στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο πιλοτικής λειτουργίας, και πολλοί νέοι - ανάμεσά τους και ανήλικοι - τα προτιμούν για τις μετακινήσεις τους.

Ωστόσο, διατυπώνονται προβληματισμοί για την απουσία ρυθμιστικού πλαισίου που θα διέπει την κυκλοφορία των ηλεκτρονικών πατινιών, ώστε να κυκλοφορούν με ασφάλεια στους δρόμους.

Εξάλλου, πρόσφατη μελέτη διαπιστώνει τους κινδύνους για την υγεία που συνδέονται με αυτό το μέσο μετακίνησης, τόσο για τον οδηγό όσο και για τους πεζούς που θα βρεθούν στο δρόμο του!

Δείτε εδώ, όλους τους κινδύνους που μπορεί να προκύψουν κατά τη μετακίνηση με ηλεκτρικό πατίνι.