ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διεθνής Ημέρα Ευτυχίας: Οι ευτυχισμένες οικογένειες μεγαλώνουν ευτυχισμένους ενήλικες

Η 20η Μαρτίου γιορτάζεται, με απόφαση του ΟΗΕ, ως η Διεθνής Ημέρα Ευτυχίας. Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι όχι μόνο αισθάνονται καλύτερα είναι στην πραγματικότητα πιο επιτυχημένοι στην προσωπική και επαγγελματική τους ζωή. Μια ευτυχισμένη οικογένεια δημιουργεί παιδιά που μπορούν να διαχειριστούν τις αναπόφευκτες προκλήσεις της ζωής.

Διεθνής Ημέρα Ευτυχίας: Οι ευτυχισμένες οικογένειες μεγαλώνουν ευτυχισμένους ενήλικες

Η απόφαση για τον εορτασμό της «Διεθνούς Ημέρας της Ευτυχίας» ελήφθη στις 28 Ιουνίου 2012 από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών και τα 193 κράτη μέλη της. Η πρόταση υποβλήθηκε από τον Jayme Illien, τον ειδικό σύμβουλο των Ηνωμένων Εθνών. Ο ΟΗΕ συμπεριέλαβε τον εορτασμό της «Διεθνούς Ημέρας της Ευτυχίας» στο ημερολόγιο των γεγονότων του κατά την 66η σύνοδο στις 17 Σεπτεμβρίου 2012 από τότε Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Ban Ki moon. Η πρώτη «Διεθνής Ημέρα Ευτυχίας» γιορτάστηκε στις 20 Μαρτίου 2013.

Ο στόχος της Ημέρας Ευτυχίας

Ο στόχος της Ημέρας είναι να εκπαιδεύσει και να αυξήσει την ευαισθητοποίηση του κοινού για τα οφέλη της ευτυχίας. Για όλους, η ημέρα είναι μια χρήσιμη υπενθύμιση ότι γενικά η ευτυχία δεν προέρχεται απαραίτητα από την αγορά και την κατανάλωση ή από το να είσαι διάσημη ή λαμπερή, αλλά από τους φίλους, την οικογένεια και την συναισθηματική ευεξία. Η φετινή ημέρα Ευτυχίας έχει θέμα «Ευτυχισμένοι Μαζί» - «Μοιραστείτε την ευτυχία και συμμετέχετε σε κάτι εκπληκτικό».

Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr