ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Υπό κατάρρευση το Κέντρο Υγείας Δικαίων, στον Έβρο

Τοπικοί φορείς και σωματεία διαμαρτύρονται για τις ελλείψεις και τα προβλήματα.

Υπό κατάρρευση το Κέντρο Υγείας Δικαίων, στον Έβρο

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία εργαζομένων στο ΕΣΥ (ΠΟΕΔΗΝ), το Κέντρο Υγείας Δικαίων απέχει 70 χιλιόμετρα από το πλησιέστερο νοσοκομείο (στο Διδυμότειχο) και «στενάζει» από ελλείψεις γιατρών.

«Στο Κέντρο Υγείας υπηρετούν 3 γιατροί, ένας Παθολόγος και 2 Γενικοί Γιατροί. Δεν υπάρχει Χειρουργός, Οδοντίατρος, Ακτινολόγος, Μικροβιολόγος. Πραγματοποιούνται αιμοληψίες στο Κ.Υ. και κατόπιν οι ασθενείς παίρνουν το δείγμα και το πηγαίνουν για ανάλυση στο απέναντι ιδιωτικό εργαστήρι! Ο Παιδίατρος εξετάζει μόνο 4 φορές το μήνα...», περιγράφουν οι συνδικαλιστές.

Η Ομοσπονδία καταγγέλλει ακόμη οτι δεν υπάρχουν οδηγοί για τα δύο ασθενοφόρα τα οποία μένουν σε ακινησία και ενώ ο πιο κοντινός σταθμός ΕΚΑΒ βρίσκεται σε απόσταση 40 χιλιομέτρων. «Οι ασθενείς που χρήζουν διακομιδής στο Νοσοκομείο, περιμένουν 2 και 3 ώρες! Κάποιοι μεταφέρονται σε καρότσες αγροτικών οχημάτων...»

Στα προβλήματα προστίθενται και οι ελλείψεις τεχνικού προσωπικού, ενώ οι εργαζόμενοι του Κέντρου Υγείας μεταφέρουν με τα ιδιώτικά τους αυτοκίνητα το υγειονομικό υλικό από την Καβάλα ή την Αλεξανδρούπολη...

Δεν υπάρχει κάλυψη από Τεχνικό προσωπικό. Χρέη Ηλεκτρολόγου, Υδραυλικού, Κηπουρού, Ελαιοχρωματιστή ασκούν οι Νοσηλευτές!

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, «η υπάλληλος καθαριότητας στο Κέντρο Υγείας έχει σύμβαση που προβλέπει 14 ώρες εργασίας την εβδομάδα με αμοιβή 289 ευρώ το μήνα, και είναι επιφορτισμένη για την καθαριότητα 700 τετραγωνικών μέτρων, καθώς και με το πλύσιμο και σιδέρωμα του ιματισμού»!

Στο Κέντρο Υγείας Δικαίων υπάγονται διοικητικά και το Πολυδύναμο ιατρείο Κυπρίνου με 4 ιατρεία σε αντίστοιχα δημοτικά διαμερίσματα, το Αγροτικό ιατρείο Σπηλαίων με 4 ιατρεία σε αντίστοιχα δημοτικά διαμερίσματα, το Αγροτικό ιατρείο Πετρωτών με 2 ιατρεία σε αντίστοιχα δημοτικά διαμερίσματα και το Αγροτικό ιατρείο Ορμενίου με 3 ιατρεία σε αντίστοιχα δημοτικά διαμερίσματα.

Τα προβλήματα έχουν φτάσει και στη Βουλή, με αλλεπάλληλες ερωτήσεις του Κομμουντιστικού Κόμματος.