ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στο δρόμο οι φυσικοθεραπευτές κατά των ρυθμίσεων του υπουργείου Παιδείας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12 το μεσημέρι και πορεία προς τη Βουλή.

Στο δρόμο οι φυσικοθεραπευτές κατά των ρυθμίσεων του υπουργείου Παιδείας

Έντονα αντιδρούν οι φυσικοθεραπευτές στις προωθούμενες ρυθμίσεις του υπουργείου Παιδείας που αφορούν τον κλάδο τους. Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών προγραμματίζει για σήμερα Πέμπτη 18 Απριλίου συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Καλλιμάρμαρο και πορεία προς τη Βουλή, όπου συζητείται το επίμαχο νομοσχέδιο. Οι φυσικοθεραπευτές απέχουν σήμερα από τα καθήκοντά τους.

Ο Σύλλογος απορρίπτει την ένταξη των τμημάτων Φυσικής Αγωγής στις σχολές επιστημών Υγείας και λέει «όχι» στην εξίσωση των κέντρων μεταλυκειακής εκπαίδευσης με τα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας.

Ήδη έχει εξαγγείλει ότι θα προσφύγει σχετικά στο Συμβούλιο Επικρατείας ενώ έχει αποστείλει επιστολή διαμαρτυρίας στον πρωθυπουργό, καταγγέλλοντας παράλληλα οτι ο υπουργός Παιδείας αρνείται το διάλογο με τους φυσικοθεραπευτές.

«Η μεταρρύθμιση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση και δεν μπορεί να βασίζεται σε σκοπιμότητες και να εφαρμόζεται παρεμπιπτόντως, με γνώμονα την ικανοποίηση τοπικιστικών, ακαδημαϊκών ή άλλων επιδιώξεων ή την εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών συμφερόντων», αναφέρει το προεδρείο του Συλλόγου.

news 38213450640699001555503505