ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα για την 8χρονη Αλεξία που τραυματίστηκε από αδέσποτη σφαίρα

Κρίσιμες παραμένουν οι επόμενες ώρες για την 8χρονη Αλεξία που τραυματίστηκε από αδέσποτη σφαίρα στις Θεσπιές Θηβών και νοσηλεύεται διασωληνωμένη στην Μονάδα Εντάτικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα για την 8χρονη Αλεξία που τραυματίστηκε από αδέσποτη σφαίρα

Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση του νοσοκομείου, «η ασθενής διανύει το 4ο μετεγχειρητικό 24ωρο μετά από χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης βολίδας όπλου ενδοκρανιακά.

Παραμένει διασωληνωμένη σε μηχανική υποστήριξη και βαθιά καταστολή για την αντιμετώπιση μετατραυματικού/μετεγχειρητικού εγκεφαλικού οιδήματος.

Η κατάσταση της ασθενούς είναι σταθερή, ωστόσο η μετεγχειρητική της πορεία εξακολουθεί να θεωρείται κρίσιμη για τα επόμενα 24ωρα.»

Όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι της Κυριακής του Πάσχα, κατά τη διάρκεια του γλεντιού, όταν το κοριτσάκι έπαιζε αμέριμνο στην αυλή του σπιτιού του. Ξαφνικά σωριάστηκε στο έδαφος, τρομάζοντας τους γονείς της, οι οποίοι, όταν έτρεξαν κοντά της, διαπίστωσαν πως έχανε αρκετό αίμα από το κεφάλι.

Σύμφωνα με συγγενή της οικογένειας, καθόλη τη διάρκεια του πασχαλινού γλεντιού ακούγονταν πυροβολισμοί από διπλανό χωριό, με το οποίο τους χωρίζει μια μικρή ρεματιά. Σύμφωνα με τον ίδιο, όταν η 8χρονη έπεσε στο έδαφος και είδαν τα αίματα, κατάλαβαν ότι χτυπήθηκε από «αδέσποτη» σφαίρα.

Οι γιατροί στο νοσοκομείο της Θήβας, όπου μεταφέρθηκε, διαπίστωσαν ότι το παιδί έφερε τραύμα από σφαίρα στο κεφάλι και μάλιστα πως η σφαίρα ήταν σφηνωμένη στο κρανίο του. Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης, κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του παιδιού στο νοσοκομείο της Χαλκίδας, ενώ από εκεί μεταφέρθηκε τελικά στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, όπου νοσηλεύεται διασωληνωμένο.

Διαβάστε επίσης:

ΠΟΥ: Θανάσιμη απειλή η παραπληροφόρηση γύρω από τα εμβόλια