ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μπύρα: 10 εκπληκτικές χρήσεις που θα σας «λύσουν» τα χέρια (video)

Όταν ακούμε τη λέξη μπύρα, αυτόματα το μυαλό πηγαίνει στο ποτό με το χρυσαφί χρώμα και τον πλούσιο λευκό αφρό.

Μπύρα: 10 εκπληκτικές χρήσεις που θα σας «λύσουν» τα χέρια (video)

Συνήθως σκεφτόμαστε και τις παρελκόμενες λιχουδιές με τις οποίες καταναλώνεται η μπύρα.

Εκτός από την ευχαρίστηση και την ευφορία που προκαλεί όμως η κατανάλωση μπύρας, έχει πολλές ακόμη χρήσεις.

Δείτε κάποιες από αυτές:

- Λόγω της χαμηλής της οξύτητας, είναι ιδανική για να γυαλίσετε μεταλλικά αντικείμενα, όπως ανοξείδωτα σκεύη και κοσμήματα.

- Τα άνθη λυκίσκου, βασικού συστατικού της μπύρας, είναι φυσικό ηρεμιστικό και γνωστό φάρμακο αντιμετώπισης της αϋπνίας.

- Γεμίστε ένα μπολ με κρύα μπύρα και βάλτε μέσα τα πόδια σας. Η αναζωογονητική αναβράζουσα δράση της θα βοηθήσει τα κουρασμένα πόδια σας να χαλαρώσουν μετά από μια δύσκολη μέρα.

- Η μπύρα τονώνει την επιδερμίδα σας και συμβάλλει στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το δέρμα να γίνεται πιο λείο και πιο λαμπερό.

- Αποτελεί εξαιρετικό τρόπο να μαλακώσετε το κρέας χωρίς να αλλάξει η γεύση του. Τοποθετήστε το κρέας σε πλαστικό δοχείο, προσθέστε λίγη μπύρα και αφήστε τη να δράσει.



- Ρίξτε ζεστή μπύρα σε ένα κομμάτι υφάσματος και τρίψτε οποιαδήποτε ξύλινη επιφάνεια θέλετε να αναζωογονήσετε. Τα έπιπλα θα αποκτήσουν λάμψη και θα φαίνονται σαν καινούρια.

- Η μπύρα κρατάει τις ενοχλητικές μύγες μακριά από το φαγητό σας. Ρίξτε λίγη μπύρα σε ένα ποτήρι, καλύψτε το με αλουμινόχαρτο και κάντε μικρές τρύπες. Οι μύγες έλκονται από τη μυρωδιά της μπύρας και θα μπουν στο ποτήρι αλλά δεν θα μπορούν να βγουν.

- Είναι πλούσια σε βιταμίνη Β και πυρίτιο, βασικά συστατικά για υγιή και δυνατά μαλλιά.

- Η μπύρα περιέχει αντιοξειδωτικά που προλαμβάνουν τη γήρανση της επιδερμίδας. Έχει επίσης την ιδιότητα να ενισχύει τις ικανότητες αυτορρύθμισης της επιδερμίδας, να τη συσφίγγει και να μειώνει τις μικρές ρυτίδες.

- Τα οξέα στη μπύρα μπορούν να σπάσουν τη σκουριά και να σας βοηθήσουν να αφαιρέσετε τις βίδες πιο εύκολα. Ρίξτε λίγη μπύρα, περιμένετε λίγα λεπτά και δοκιμάστε ξανά.

Πηγή: Bright Side

Διαβάστε επίσης:

Λυκίσκος: Ποιους καρκίνους «σκοτώνει» το συστατικό της μπύρας

Το συστατικό της μπύρας που «ανεβάζει» τη διάθεση

Τέσσερα ροφήματα και ποτά που προστατεύουν από την άνοια!