ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόντρα Πολάκη-Διαγνωστικών για Clawback και Rebate

Αντιδράσεις έχουν ξεσηκώσει τα όσα ανέφερε στον λογαριασμό του στο Facebook ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης αναφορικά με την κινητοποίηση των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων.

Κόντρα Πολάκη-Διαγνωστικών για Clawback και Rebate

Η ανάρτηση του αναφέρει:

«Η αντιπολίτευση και τα συστημικά ΜΜΕ μαζί με κάποιους οικονομικούς "πυλώνες" του συστήματος, βλέποντας την ΤΕΡΑΣΤΙΑ δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ έχουν πάθει παράκρουση:

1)διαδίδουν ψευδείς ειδήσεις για απόφαση του ΣΤΕ και τα δώρα των δημοσίων υπαλλήλων ,αμέσως μόλις ο Αλέξης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για δώρο Χριστουγέννων με βάση την εξέλιξη των μεγεθών της οικονομίας .Όργιλη διάψευση από το ΣΤΕ .

2) Παρουσιάζουν φωτογραφίες από την πλατεία του Αγρινίου το απόγευμα ,πριν μαζευτεί ο κόσμος και λένε για "μισοάδεια πλατεία που μίλησε ο Τσίπρας», κολλώντας και από δίπλα μια "δημοσκόπηση " με 6,5 % διαφορά!!!(πάνε τα 15αρια και τα 12 άρια βέβαια...)

3) Κάποιοι ιδιοκτήτες διαγνωστικών κέντρων ανακοινώνουν ΑΠΕΡΓΙΑ Πέμπτη Παρασκευή και Σάββατο !!!!!! πριν τις εκλογές (ήταν η δουλειά θα είναι έτσι κι αλλιώς πολύ πεσμένη) για να διαμαρτυρηθούν για το Clawback που τους επιβάλλει ο ΕΟΠΥΥ .....

Κάποιοι (όχι όλοι) γλυκάθηκαν φαίνεται με τις εξαγγελίες του Μητσοτάκη για εκχώρηση των μηχανημάτων των νοσοκομείων σε ιδιώτες (με δώρο τους εργαζόμενους ) και είπαν να βοηθήσουν το παιδί που δεν τραβάει μπας και κερδίσει τις ευρωεκλογές και υλοποιηθεί το ντιλ μετά!! Όλα τα σφυριά του συστήματος χτυπάνε ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΣΩΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.... Ο λαός ΕΧΕΙ αποφασίσει :ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΟΛΙΓΑΡΧΕΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΑΝ ...Κυριακή κοντή γιορτή.... Κρατείστε τα πρωτοσέλιδα και τις δημοσκοπήσεις να τα δούμε παρέα τη Δευτέρα....ΥΓ προς ιδιώτες εργαστηριακούς γιατρούς :μην παίζεται το παιχνίδι της αντιπολίτευσης ,άλλος ο ΕΟΠΥΥ του 13-14 και άλλος ο ΕΟΠΥΥ του 19 ...και το ξέρετε....»

Η απάντηση Π.Ο.Σ.Ι.Π.Υ. - Π.Ο.Σ.Κ.Ε - ΠΑ.Σ.Ι.ΔΙ.Κ. - ΠΑΝ.Ι.ΔΙ.

Οι φορείς Π.Ο.Σ.Ι.Π.Υ. - Π.Ο.Σ.Κ.Ε - ΠΑ.Σ.Ι.ΔΙ.Κ. - ΠΑΝ.Ι.ΔΙ. με κοινή ανακοίνωση τους έδωσαν την δική τους απάντηση στον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη ζητώντας καλύτερη ΠΦΥ για τον Ελληνικό λαό και μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες.

Έτσι με αφορμή τις δηλώσεις του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, η Συντονιστική Επιτροπή των ιδιωτικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας δηλώνει τα εξής:

«Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας έχει ενημερωθεί εδώ και πολύ καιρό, για τη δραματική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι ιδιωτικές Μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που κινδυνεύουν με λουκέτο εξαιτίας της παράλογης πολιτικής του ΕΟΠΥΥ που δημεύει το 70% των εσόδων τους ,μέσω του Clawback και του Rebate.

Έχουμε κατά επανάληψη ζητήσει να αναθεωρηθεί άμεσα αυτό το πλαίσιο που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή τα ιατρικά εργαστήρια και τον Έλληνα γιατρό στην ανεργία και στη μετανάστευση .

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας που κωφεύει προκλητικά στις εκκλήσεις μας επιχειρεί να αποπροσανατολίσει τη κοινή γνώμη βρίσκοντας πολιτικές σκοπιμότητες πίσω από την κινητοποίησή μας για την οποία έχει ενημερωθεί εδώ και καιρό.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν παίζουμε με την επιβίωσή μας.

Η απεργιακή κινητοποίηση είναι προειδοποιητική και θα ακολουθήσει κλιμάκωση του αγώνα μας, για να προασπίσουμε την επιστημονική και επαγγελματική μας επιβίωση καθώς και το δικαίωμα του ασθενή για αξιόπιστες υπηρεσίες υγείας»

Την ανακοίνωση υπογράφουν:

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Υγείας (Π.Ο.Σ.Ι.Π.Υ.)

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Κλινικοεργαστηριακών Ειδικοτήτων (Π.Ο.Σ.Κ.Ε)

Η Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων ( ΠΑ.Σ.Ι.ΔΙ.Κ. )

Η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Ιατρικών Εταιριών και Πολυϊατρείων (ΠΑΝ.Ι.ΔΙ.)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ