ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ξυλοδαρμός γιατρού στην εφημερία του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας

Ένας ειδικευόμενος χειρουργός δέχτηκε επίθεση από ομάδα ατόμων, κατά τη διάρκεια της εφημερίας στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας, τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (22/05/2019).

Ξυλοδαρμός γιατρού στην εφημερία του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας

Από την Διονυσία Προκόπη

Τα δέκα άτομα, τα οποία φορούσαν κράνη, εισέβαλαν αιφνιδιαστικά στο νοσοκομείο, αφού προηγουμένως είχαν κληθεί από συνοδό τραυματία, σύμφωνα με το διοικητή του ΓΝ Νίκαιας, Θύμιο Γεωργόπουλο. Αφού απείλησαν το γιατρό, ένας από την ομάδα τον χτύπησε στη μύτη με το κράνος, τραυματίζοντάς τον.

Ο ασθενής είχε προσέλθει στην εφημερία, γύρω στις 02:00, τραυματισμένος από μαχαίρι και εκνευρισμένος επειδή οι γιατροί εξυπηρετούσαν άλλα περιστατικά, ειδοποίησε τα άτομα αυτά για να κάνουν φασαρία, προσθέτει η ΠΟΕΔΗΝ. Ο κ. Γεωργόπουλος, πάντως, αναφέρει πως κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για «χούλιγκαν».

Τα δέκα άτομα αποχώρησαν αμέσως, πριν έρθει η αστυνομία. Μετά τη φυγή των εισβολέων στο νοσοκομείο προσήλθε ο Διοικητής του Α.Τ. Νίκαιας, ενώ ενημερώθηκε και η υπουργός, Όλγα Γεροβασίλη.

Ο μαχαιρωμένος ασθενής νοσηλεύεται στη θωρακοχειρουργική κλινική και ο γιατρός μετά από την περιποίηση των τραυμάτων του έφυγε από το νοσοκομείο.

Ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Γεωργόπουλος και ο αναπληρωτής διοικητής κ. Κούρλας βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο νοσοκομείο και ενημέρωσαν τη διοικήτρια της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Όλγα Ιορδανίδου, καθώς και τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη. Σύμφωνα με τη διοίκηση του νοσοκομείου, ο κ. Πολάκης έδινε τηλεφωνικά (από την Κρήτη όπου βρισκόταν) κατευθύνσεις, ενώ μίλησε μαζί του και ο εκπρόσωπος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ).

Με τη σύμφωνη γνώμη των εφημερευόντων γιατρών, η εφημερία του νοσοκομείου συνεχίστηκε κανονικά.

Πηγή: Newsbomb.gr